Извор: Ал Јазеера архива вести 09.08.2017

Заједничка вјежба америчких и јапанских бомбардера

Ал Јазеера 09.08.2017
Зрачне вјежбе су изведене у тренутку повећаних тензија у регији након балистичких проба Сјеверне Кореје. Јапан је одржао заједничке зрачне вјежбе са америчким суперсоничним бомбардерима у свом зрачном простору у близини… »

Атлетско СП: Шпановић једним скоком у финале

Ал Јазеера 09.08.2017
Такмичарка из Србије у првој серији имала скок од 6,62 метра, док у другој и трећој серији није скакала. Један скок био је довољан Ивани Шпановић, атлетичарци из Србије, за пласман у финале скока у даљ на Свјетском… »

Аир Сербиа: Аутистичном дјечаку забрањен улаз у авион

Ал Јазеера 09.08.2017
Хисторичар Чедомир Антић ће тужити авиокомпанију и београдски аеродром јер његовом сину није било дозвољено да се укрца у авион. Дјечаку с аутизмом, једанаестогодишњем Виду Антићу, није било дозвољено да се у недјељу… »

Видео: Акције спашавања након земљотреса у Кини

Ал Јазеера 09.08.2017
Најмање 13 људи је погинуло, а страхује се за животе приближно 100 људи у провинцији Сицхуан. Извор: Сицхуан Провинце Публиц Фире Цорпс У земљотресу магнитуде 6,5 који је погодио провинцију Сицхуан на југозападу Кине… »

Пожари код Клиса и на Брачу под контролом

Ал Јазеера 09.08.2017
Најкритичније је било у селу Гардун гдје се ватра била приближила кућама, али су их ватрогасци успјели одбранити, дознаје се од триљских ватрогасаца. Пожар код Клиса, сјеверно од Сплита, стављен је под контролу, но један је… »

Тхомпсон пријављен због кршења јавног реда и мира

Ал Јазеера 09.08.2017
Карловачка полиција потврдила да је Тхомпсон прекршајно пријављен због кршења јавног реда и мира током наступа у Слуњу. Против Марка Перковића Тхомпсона поднесен је оптужни приједлог због кршења Закона о прекршајима… »

Трумп: Амерички нуклеарни арсенал моћнији него икад

Ал Јазеера 09.08.2017
Истовремено, државни секретар Рекс Тиллерсон каже како не вјерује да С. Кореја представља непосредну пријетњу за САД и Гуам. Амерички предсједник Доналд Трумп изјавио је да је нуклеарно оружје које посједује САД "јаче и… »

Јапан обиљежио 72. годишњицу атомског напада на Нагасаки

Ал Јазеера 09.08.2017
Градоначелник Нагасакија Томихиса Тауе критизирао је владу јер није потписала споразум о забрани нуклеарног оружја. Јапан обиљежава 72. годишњицу бацања америчке атомске бомбе на Нагасаки на југозападу земље, у јеку све… »

Направљен прототип мобитела без батерије

Ал Јазеера 09.08.2017
Телефон је дјело групе истраживача са Универзитета Васхингтон у Сеаттлеу и ради на принципу генерирања малих количина енергије из радиосигнала. Истраживачи у Сједињеним Америчким Државама представили су прототип мобилног… »

Латиноамеричке земље осуђују слом демократије у Венецуели

Ал Јазеера 09.08.2017
Представници 17 земаља поручили су да неће признати нову венецуеланску скупштину. Шефови дипломатија 17 латиноамеричких земаља оштро су критиковали владу Венецуеле због рушења демократске владавине, поручивши да неће… »