Извор: Ал Јазеера архива вести 09.08.2017

Навијачу затворска казна због бацања бакље

Ал Јазеера 09.08.2017
Навијач Лузерна бацио је бакљу која је оштетила слух 50-годишњаку на трибинама те је кажњен с 18 мјесеци затвора. Швицарски Савезни казнени суд је због бацања пиротехничних средстава на утакмици први пут изрекао… »

Трумпов савјетник критизиран због изјава о нападу на џамију

Ал Јазеера 09.08.2017
Себастиан Горка казао је у уторак за МСНБЦ како су неки недавни злочини из мржње били лажирани. Изјава високопозиционираног званичника Бијеле куће да је бомбашки напад на џамију у америчкој држави Миннесота приређен… »

Нев Јерсеи: Одобрена градња џамије након вишегодишњег спора

Ал Јазеера 09.08.2017
Према увјетима договора, Градска управа ће платити наведену цифру надокнаде и одобрити градњу џамије. Управа једног града у америчкој савезној држави Нев Јерсеи одобрила је изградњу џамије послије вишегодишње дебате и… »

Прича о људима - мостовима

Ал Јазеера 09.08.2017
Попут коњичке ћуприје, Бењамин Мушиновић својим радом настоји повезати људе. Када је 2009. године обновљена камена ћуприја у Коњицу потврђена је истинитост Њутнове изјаве како "градимо превише зидова, а премало… »

Путници зазиру од авиона без пилота

Ал Јазеера 09.08.2017
Боеинг намјерава наредне године тестирати аутономне авионе који би могли донијети више од 26 милијарди долара уштеда. Број људи који авионом путују на одмор могао би се нагло смањити буде ли се од њих очекивало да се укрцају… »

Милиони нестају док бх. ревизори жмире

Ал Јазеера 09.08.2017
У протеклој години у бх. институцијама сумњиво је потрошено 305 милиона еура. И ове године бх. ревизори су извршили контролу и објавили резултате пословања државних институција за прошлу годину. И ове године су ревизори, као… »

Кад људи угрожавају туђу слободу не смијемо бити неутрални

Ал Јазеера 09.08.2017
Милан Миленовић, осамнаестогодишњак из Ниша, најбољи је млади филозоф на свијету. Необично обичан за неког ко је проглашен најбољм младим филозофом на свету, Милан Миленовић одиста фасцинира. Овај матурант нишке… »