Друштво архива вести 20.08.2017

Од Мачкара до Егзита и Гуче

Политика 20.08.2017
Тек што се завршила Гуча, почео је „Бир фест”. Домаћи и страни туристи у великом броју хрле на широм света познат „Егзит”, али су чести гости и мање познатих манифестација попут разних фијакеријада, грожђенбала… »

10 разлога због којих ипак треба летовати у Црној Гори!

Курир 20.08.2017
Црногорци су нељубазни, све је скупо, море је прљаво, плаже пуне отпада... Колико пута сте чули све ово о црногорском приморју? Многи су због ових прича и искустава одустали од Црне Горе као летње дестинације, па сада иду у… »

Школујемо дипломате без познавања протокола

Политика 20.08.2017
Ни на једном овдашњем државном универзитету не постоји посебан предмет посвећен савладавању обавезних дипломатских правила. Да ли је могуће да неко ко се школује за дипломату не познаје дипломатски протокол? Звучи чудно… »

Песнице и шамари због сунца: Како су се интелектуалци из Србије и Црне Горе потукли на плажи у Бару

Блиц 20.08.2017
Шалета Ђуровић (58) из Подгорице, председник Агенције за електронске комуникације и поштанску делатност, и држављанин Србије Александар Крстић (38), инжењер авио-саобраћаја из Београда новчано су кажњени због… »

ТЕСТ: Погледајте човеку у УШИ и знаћете све ТАЈНЕ његове ЛИЧНОСТИ!

Прва 20.08.2017
Ако желите да сазнате какав је нечији карактер и какве су му склоности, погледајте тој особи у уши. По њима можете друге да идентификујете, готово као по отисцима прстију. Уши су формиране у тренутку рођења и током живота… »

Сви запослени у амбасади Србије у Скопљу повучени у Београд

Ало 20.08.2017
Сви запослени у амбасади Србије у Скопљу повучени су у Београд, а разлози за тај потез су, засад, непознати. Сви запослени у Амбасади Србије у Скопљу повучени су на консултације у Београд, јавила је македонска телевизија Телма… »

Данас завршни испит за непопуњена места у средњим школама

Блиц 20.08.2017
Завршни испит за непопуњена места у средњим школама почеће данас полагањем теста из матерњег, односно српског језика. Полагање почиње у девет часова, и траје два сата. У уторак, 22. августа, у истом термину полагаће… »

Потпуно помрачење Сунца: И зашто га треба посматрати у друштву

Недељник 20.08.2017
Базирано на свом искуству помрачења 1998. године, доктор Норман Розентал, клинички професор каже да је "талас адреналина сличан оном као кад скачете из падобрана". И тај осећај, појачан ентузијазмом странаца, инспирише да… »

Најмоћније војске кроз историју: Од Рима до СССР-а

Спутник 20.08.2017
Битке су основне прекретнице светске историје. Велике битке, добијене или изгубљене, мењају читав ток будућих догађаја, стварају нове стандарде и вредности, нова расположења, нову атмосферу у друштву и војсци. Због тога је… »

Ако данас путујете, спремите се за дуго чекање, а АМСС упозорава на још гору ситуацију!

БК ТВ 20.08.2017
Наоружајте се живцима! На главним граничним прелазима и јутрос су вишесатна задржавања, а због преусмеравања саобраћаја на Шиду се чека око два сата, на Келебији сат времена. И на осталим осталим граничним прелазима и… »