Извор: Ал Јазеера/Друштво архива вести 20.08.2017

Цаплан: Вакцинација је обавеза цијеле заједнице

Ал Јазеера 20.08.2017
Нема доказа да вакцине шкоде, али има много доказа да се можете разбољети ако се не вакцинишете, каже Артхур Л. Цаплан. Др. Артхур Л. Цаплан, професор биоетике на Њујоршком универзитету, аутор је 35 књига и неколико… »

Двоструки аршини Трумпове Америке

Ал Јазеера 20.08.2017
Драги Рекс, драги Американци: Вама је Хасанбеговић у Бијелој кући. Славој Жижек је својевремено изнио мудар и дубоко праведан приједлог – саопштен, додуше, у форми шале; јер за онога који говори сигурније је да се људи… »

Кад живот стане у двије године чекања

Ал Јазеера 20.08.2017
Избјеглице, мигранти и тражиоци азила у Белгији након двије године чекања суочавају се са одлуком власти о захтјеву. Избјеглице из готово читавог свијета, посебно из Сирије, Ирака и Афганистана, пристижу у државе широм… »

Трумпоиди из нашег сокака

Ал Јазеера 20.08.2017
Хрватски десничари знају само хистеризирати на тему завјере антихрватских плаћеника што дјелују у љевичарским медијима и невладиним организацијама. Амерички Стате Департмент, то јест вањскопословни ресор тамошње владе… »

Јежеви из Панонског мора

Ал Јазеера 20.08.2017
Откуд морски јеж на простору Тузланског кантона и је ли могуће да је земља сачувала предмете старе милионима година... Екстремне временске прилике, илити неприлике, имају своју функцију једнако као и неке друге. Наиме, јаке… »

Трумп пали опасне бакље расизма

Ал Јазеера 20.08.2017
На Америци је да погаси бакље које су освијетлиле колико је земља притиснута расном мржњом. Испуњени расистичком мржњом, марширали су у Цхарлоттесвиллеу у Вирџинији под заставом Конфедерације, историјског симбола беле… »

Интерактивно: Како су формирани Индија, Пакистан и Бангладеш

Ал Јазеера 20.08.2017
Анимирана мапа приказује промјене граница од подјеле 1947. Прије 70 година, у аугусту 1947, прекинута је двјестогодишња британска владавина на Индијском потконтитенту. Он је подијељен на двије државе – Пакистан с већинским… »

Постајемо ли гробље европских 'дизела'?

Ал Јазеера 20.08.2017
Због ограничења у Европској унији, у регији би могао порасти увоз половних дизел аутомобила. Регија би у скорије вријеме могла постати преплављена половним аутомобилима са дизелским агрегатима јер све већи број европских… »

Црни рекорд Собрања

Ал Јазеера 20.08.2017
Избор новог државног тужиоца даје шансу опозиционој ВМРО ДПМНЕ да понови узалудну маратонску опструкцију дебате. Готово две седмице дуго узастопно блокирање дебате нови је црни рекорд за Собрање Македоније и догађај који ће… »