Извор: БизЛифе/Економија архива вести 20.08.2017

Ер Берлин изазвао жестоку „ваздушну“ битку

БизЛифе 20.08.2017
Фото: АирБерлин Стечај Ер Берлина (Аир Берлин) изазвао је жестоку борбу ваздухопловних компанија око имовине те друге по величини немачке авиокомпаније, посебно за изузетно вредна права слетања. О силини битке довољно говори… »

Радници Гоше „изненадили“ државу

БизЛифе 20.08.2017
Фото: ИоуТубе Поводом најаве радника Гоше да ће у уторак протестовати испред Владе Србије, Министарство привреде саопштило да је „веома изненађено“ и да „протести радника нису решење“. Министарство привреде веома је… »

Приходи Алибабе надмашили сва очекивања

БизЛифе 20.08.2017
Фото: Бета/АП Водећи кинески интернет трговац Алибаба објавио је да су му приходи у првом кварталу порасли за 56 посто, надмашивши тако очекивања аналитичара у анкети Тхомсон Реутерса. Једна од највреднијих азијских… »

Фото вест: Опљачкана продавница, али то није оно најинтересантније

БизЛифе 20.08.2017
У раним јутарњим сатима опљачкана је једна мања продавница на насељу Медаковић, тако што је разбијен прозор улазних врата како би лопов ушао у радњу. Према речима продаваца, пљачка се догодила око пет часова ујутро, а… »

Од конгресног туризма 30 милиона евра

БизЛифе 20.08.2017
Фото: БИЗЛифе Србија је у последњих 10 година једна од конгресних дестинација с највећим растом у свету, у којој просечни посетилац конгреса потроши од 350 до 400 евра дневно, што је и до три пута више од потрошње… »

За војску више људи, веће плате и станови?

БизЛифе 20.08.2017
Фото: Бета_МОД_Горан Станковиц Министар одбране Александар Вулин изјавио је да ће до краја године бити повећане плате припадницима војске, али и у сектору безбедности. „До краја године очекујемо значајно повећање плате не… »

Антић: Струје било и за извоз

БизЛифе 20.08.2017
Фото: Пиксабаи Захваљујући значајној производњи угља Србија је овог лета имала довољно струје да покрије укупну потрошњу, али је имала и одређене вишкове за извоз, каже ресорни министар Александар Антић. Антић је за тв… »

Малинари опет на улицама, разлог исти

БизЛифе 20.08.2017
Фото: Пиксабаи У Ивањици је у суботу одржан протест малинара Златиборског и Моравичког округа, који траже да аконтна цена малине прати раст извозне цене овог воћа. Председник Асоцијације малинара Србије Добривоје Радовић… »

Демагогија забране: Србија пуна политичара са вишеструким функцијама

БизЛифе 20.08.2017
Фото: Пиксабаи Сваки пети посланик у Скупштини Србији и бар један државни секретар или помоћник министра има две или више функција, а поједини високи државни функционери у исто време раде чак и по пет послова, показује… »

Како се Зорана разочарала у Кинезе (видео)

БизЛифе 20.08.2017
Фото: МГСИ_сцреенсхот Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић ненајављено је обишла деоницу пута од Уба до Обреновца и рекла да је разочарана динамиком радова, те да неће дозволити да се и… »