Извор: Данас архива вести 20.08.2017

У Индији воз искочио из шина, најмање 23 особе погинуло

Данас 20.08.2017
Најмање 23 особе су погинуле, а око 400 је повређено у железничкој несрећи у северној индијској држави Утар Прадеш, саопштиле су власти индијског града Музафарнагара, где се несрећа догодила. До несреће је, како преносе… »

Утопио се младић у Гружанском језеру

Данас 19.08.2017
Током поподнева младић стар двадесетак година утопио се у Гружанском језеру, потврђено је РТС-у у Хитној помоћи у Книћу. Тело настрадалог младића још није пронађено, јавља дописник РТС-а. У полицији кажу да је, по налогу… »

Протест малинара због неиспуњених обећања

Данас 19.08.2017
У Ивањици је данас одржан миран протест малинара Златиборског и Моравичког округа који траже да аконтна цена малине прати раст извозне цене овог воћа. Председник Асоцијације малинара Србије Добривоје Радовић рекао је да… »

Двери: Ко иде код Мекалистера, има газду на Западу

Данас 20.08.2017
Српски покрет Двери Бошка Обрадовића неће ићи на састанак опозиције код Дејвида Мекалистера, известиоца Европског парламента, јер нису ни позвани. Из Двери, међутим, поручују да се унутрашња политичка питања не… »

На Мон Блану пронађен мртав украјински планинар

Данас 19.08.2017
Украјински планинар пронађен је мртав на Мон Блану дан након што је кренуо у освајање највишег врха у Европи, саопштиле су спасилачке екипе, а преноси Срна. Позивајући се на саопштење спасилачких екипа, Срна додаје да је… »

Да ли бисте обукли Вучићев џемпер?

Данас 20.08.2017
Александар Вучић, какав год био, пре свега је последица, а не узрок проблема у Србији. Запитајмо се следећу ствар: да ли бисмо обукли и носили џемпер Адолфа Хитлера? Дакле, свеже опран, хемијски очишћен и уредно испеглан… »

"Покрет 7 захтева" подржава раднике Гоше

Данас 20.08.2017
"Покрет 7 захтева" подржаће протест радника Гоше у Београду, у уторак испред Владе Србије, наводи се у саопштењу. Самоубиство и покушај самоубиства двојице радника Гоше јасан су показатељ безизлазности из ситуације у којој… »

Антонијевић: ИУКОМ прихвата дијалог о Косову

Данас 20.08.2017
Сматрам да је владавина права у овом тренутку приоритет за решавање, али да је наше место и за столом за којим би се разговарало о Косову, изјавио ФоНету директор Комитета правника за људска права (ИУКОМ) Милан Антонијевић и… »

Основна књига славе

Данас 20.08.2017
Некадашње стваралачко дело значајног немачког писца Штефан Цвајгова (Стефан Звеиг), "Основна књига" - "Од Цвајга до Хандкеа: Збирка Адолфа Хазлингера" ("Књижевни архив", Салцбург), требало је да буде користан каталог… »

Живот на дијализи знатно смањује квалитет живота

Данас 20.08.2017
У Србији око 1.000 људи чека, многи од њих већ годинама, на најважнији позив у животу, позив када ће им јавити да је пронађен орган за трансплантацију. Једна од њих је 46-огодишња Сања Бојић из Београда, која је… »