Извор: Данас архива вести 20.08.2017

Крај политике чекања

Данас 20.08.2017
Власт Александра Вучића исцрпила је свој капацитет који се пет година заснива на унутрашњем чекању. Прво да се заокружи парламентарна власт, па локална и у Војводини и коначно председничка. Једини начин да се тај… »

Завршене 24. Рашке духовне свечаности

Данас 20.08.2017
Представљањем ТВ серије "Немањићи - рађање краљевине" отпочело је завршно вече 24. Рашких духовних свечаности. Сала дома културе била је испуњена до посљедњег места, а много људи је морало да стоји. Публици је први… »

Недимовић: Цену малине одређује тржиште

Данас 20.08.2017
Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, поводом данашњег протеста малинара у Ивањици, саопштио је да цену малине одређује тржиште, а да су са удружењима произвођача договорене мере којима… »

"Аи Цармела" са улица на Ушће

Данас 20.08.2017
За све посетиоце Беер феста, који су суботњи излазак преусмерили ка најактуелнијем градском дешавању, вечерас су свирали Дарко Рундек и његов пратећи оркестар, а пред више од 100.000 људи очекују се и наступи панк бендова… »

Евакуисана станица у Ниму

Данас 19.08.2017
Железничка станица у француском граду Ниму је евакуисана након дојаве о пуцњави, а полиција је ухапсила једну особу. Први извештаји говорилу су како је особа била наоружана, те како су се могли чути и пуцњи, али то је… »

Дневник са најзападнијег гулага

Данас 19.08.2017
Голи оток и Свети Гргур, "Предузеће Мермер" какав је заправо био званични назив овог најзападнијег гулага у време СФРЈ, уз затвор у Питешти у Румунији био је једини логор за преваспитавање политичких осуђеника у Европи где… »

Забрањена регистрација "кајена"

Данас 19.08.2017
Швајцарска је саопштила да убудуће неће бити могућа регистрација Поршеовог луксузног СУВ-а "кајен" са дизел мотором, наводећи као разлог негативне одјеке у јавности због скандала са емисијом гасова који је потресао немачку… »

Амфилохије: Употреба ћирилице у Црној Гори гора него у комунизму

Данас 19.08.2017
Митрополит црногорско-приморски Амфилохије оценио је да је употреба српског језика, ћирилице и изучавање историје Црне Горе и улоге Митрополије у њеном стварању, гора него у доба комунизма, преноси Срна. Према његовим… »

Угљанин: Да решимо статус Санџака

Данас 19.08.2017
Председник бошњачког националног већа у Србији, Сулејман Угљанин, изјавио је данас на свечаној седници, поводом “Сјеничке конференције” да статус Санџака још није решен и позвао иностране факторе да “испоштују… »

Сусрет министара одбране Србије и Мађарске

Данас 19.08.2017
Министар одбране Александар Вулин састао се данас са министром одбране Мађарске Иштваном Шимичким у Градској кући у Суботици. Како је саопштило Министарство одбране Србије, двојица министара разговарала су о сарадњи у… »