Извор: Данас/Друштво архива вести 20.08.2017

Колоне возила на граничним прелазима, чека се више сати

Данас 20.08.2017
Константно јак прилив возила и даље доводи до дугих и вишесатних задржавања на граничним прелазима са Хрватском и Мађарском, саопштио је АММС. Гранична полиција, уз асистенцију саобраћајне полиције, настоји да растерети… »

Нова шанса за мале матуранте

Данас 20.08.2017
За непопуњена места у средњим школама пријављиваће се мали матуранти који у јуну нису могли да полажу завршни испит. Нову шансу имаће сутра, у уторак и среду. Сви ученици морају да полажу малу матуру која представља… »

Брнабић: Образовање и иновације приоритети

Данас 20.08.2017
Председница Владе Србије Ана Брнабић отворила је данас међународну конференцију "Едитовање генома: биомедицинске и етичке перспективе" и истакла да су "образовање и иновације апсолутни приоритети Владе Србије". "Захваљујући… »

Протест малинара због неиспуњених обећања

Данас 19.08.2017
У Ивањици је данас одржан миран протест малинара Златиборског и Моравичког округа који траже да аконтна цена малине прати раст извозне цене овог воћа. Председник Асоцијације малинара Србије Добривоје Радовић рекао је да… »

Да ли бисте обукли Вучићев џемпер?

Данас 20.08.2017
Александар Вучић, какав год био, пре свега је последица, а не узрок проблема у Србији. Запитајмо се следећу ствар: да ли бисмо обукли и носили џемпер Адолфа Хитлера? Дакле, свеже опран, хемијски очишћен и уредно испеглан… »

Основна књига славе

Данас 20.08.2017
Некадашње стваралачко дело значајног немачког писца Штефан Цвајгова (Стефан Звеиг), "Основна књига" - "Од Цвајга до Хандкеа: Збирка Адолфа Хазлингера" ("Књижевни архив", Салцбург), требало је да буде користан каталог… »

Живот на дијализи знатно смањује квалитет живота

Данас 20.08.2017
У Србији око 1.000 људи чека, многи од њих већ годинама, на најважнији позив у животу, позив када ће им јавити да је пронађен орган за трансплантацију. Једна од њих је 46-огодишња Сања Бојић из Београда, која је… »

Санџак и "Велика Албанија"

Данас 20.08.2017
* Право је чудо како опстадоше и како опстају ови санџачки Бошњаци, а још не поразмислише о томе да и они угледајући се на свог старијег и већег брата направе некакву декларацију о опстанку. Косово "најскупља српска… »

Мајстор Влајкове мекике

Данас 20.08.2017
Влајко Стојадиновић (67) из Клења, општина Голубац, цео живот ради на пијацама и вашарима у разним местима у Србији где су његове пржене мекике незаобилазан специјалитет. Влајко и његова супруга Нада, иако су занатски… »

Инвентарска кутија Марије Драгојловић

Данас 20.08.2017
Уживање је увек споро - констатује Милета Продановић у књизи "Инвентарска кутија" Марије Драгојловић мислећи на њене слике - на дуготрајан и темељан процес њиховог настанка али и читања. После првог утиска у којем… »