Извор: Данас/Друштво архива вести 20.08.2017

Млади математичари као наставници

Данас 20.08.2017
Од понедељка, 21. августа, до суботе, 26. августа, у ОШ "Николај Велимировић" одржаће се 12. Летњи математички камп са око 200 учесника. Камп се организује за најбоље младе математичаре од трећег до осмог разреда, са… »

Како најбоље живети са дилемама

Данас 20.08.2017
Дерил Еткинс убио је војника у америчкој савезној држави Вирџинији. Када је доведен пред суд, двадесетдвогодишњи младић црне пути осуђен је на смртну казну. Његов адвокат уложио је жалбу на основу Дерилове ниске… »

Крај политике чекања

Данас 20.08.2017
Власт Александра Вучића исцрпила је свој капацитет који се пет година заснива на унутрашњем чекању. Прво да се заокружи парламентарна власт, па локална и у Војводини и коначно председничка. Једини начин да се тај… »

Дневник са најзападнијег гулага

Данас 19.08.2017
Голи оток и Свети Гргур, "Предузеће Мермер" какав је заправо био званични назив овог најзападнијег гулага у време СФРЈ, уз затвор у Питешти у Румунији био је једини логор за преваспитавање политичких осуђеника у Европи где… »

Амфилохије: Употреба ћирилице у Црној Гори гора него у комунизму

Данас 19.08.2017
Митрополит црногорско-приморски Амфилохије оценио је да је употреба српског језика, ћирилице и изучавање историје Црне Горе и улоге Митрополије у њеном стварању, гора него у доба комунизма, преноси Срна. Према његовим… »

Сусрет министара одбране Србије и Мађарске

Данас 19.08.2017
Министар одбране Александар Вулин састао се данас са министром одбране Мађарске Иштваном Шимичким у Градској кући у Суботици. Како је саопштило Министарство одбране Србије, двојица министара разговарала су о сарадњи у… »

Вилијем Ражнатовић

Данас 19.08.2017
Глоговац и његови фанови би морали да знају да је у Енглеској КСВИ и КСВИИ века Шекспир био оно што је Цеца Ражнатовић у Србији КСКС и КСКСИ века. Пре него што наставимо политичка сматрања из јучерашњег броја, осврнимо се на… »

Нисам се ни прошетао Сарајевом

Данас 19.08.2017
ПОНЕДЕЉАК, 14. август Јутро почиње паковањем за пут. Мада релативно често путујем, мрзим паковање, углавном отворим орман и набацам у кофер све што је попеглано, што обично и није неки широк избор. Није ни данас. Путујем… »