Извор: Данас/Политика архива вести 20.08.2017

Ружић: Замрзнути конфликт није решење

Данас 20.08.2017
Министар државне управе и локалне самоуправе и потпредседник Социјалистичке партије Србије (СПС) Бранко Ружић изјавио је да је "унутрашњи дијалог који је иницирао председник Републике, државничка је, мудра и храбра одлука… »

Министарство оформило сектор за родну равноправност

Данас 20.08.2017
Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања формирало је Сектор за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности, како би се унапредио положај жена, маргинализованих група и пружила… »

МУП демантује да је забрањен скуп радника Гоше

Данас 20.08.2017
Министарство унутрашњих послова (МУП) саопштило је да није забранило скуп радника Фабрике шинских возила "Гоша", најављен за уторак, 22. август, и да ће, у складу са законом, предузети све мере и радње у циљу његовог… »

Вулин: До краја године веће плате војсци, сектору безбедности

Данас 20.08.2017
"До краја године очекујемо значајно повећање плате не само када су у питању припадници војске, већ и припадници читавог безбедносног сектора. По наређењу врховног команданта формирана је Радна група која се бавити… »

Двери: Ко иде код Мекалистера, има газду на Западу

Данас 20.08.2017
Српски покрет Двери Бошка Обрадовића неће ићи на састанак опозиције код Дејвида Мекалистера, известиоца Европског парламента, јер нису ни позвани. Из Двери, међутим, поручују да се унутрашња политичка питања не… »

"Покрет 7 захтева" подржава раднике Гоше

Данас 20.08.2017
"Покрет 7 захтева" подржаће протест радника Гоше у Београду, у уторак испред Владе Србије, наводи се у саопштењу. Самоубиство и покушај самоубиства двојице радника Гоше јасан су показатељ безизлазности из ситуације у којој… »

Антонијевић: ИУКОМ прихвата дијалог о Косову

Данас 20.08.2017
Сматрам да је владавина права у овом тренутку приоритет за решавање, али да је наше место и за столом за којим би се разговарало о Косову, изјавио ФоНету директор Комитета правника за људска права (ИУКОМ) Милан Антонијевић и… »

Угљанин: Да решимо статус Санџака

Данас 19.08.2017
Председник бошњачког националног већа у Србији, Сулејман Угљанин, изјавио је данас на свечаној седници, поводом “Сјеничке конференције” да статус Санџака још није решен и позвао иностране факторе да “испоштују… »

Јовановић: Идем на састанак са Мекалистером

Данас 19.08.2017
Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је данас да ће следеће недеље сигурно отићи на састанак са Дејвидом Мекалистером, јер је то једини начин стварања способне алтернативе која ће изградити… »

Трампов удар без последица по српске НВО

Данас 19.08.2017
Најављеним смањењем САД би за невладине организације у Србији у 2018. издвојиле 15,2 милиона долара. Могуће смањење новчане помоћи коју САД пружају земљама источне Европе, међу којима је и Србија, за развој демократије… »