Извор: Политика архива вести 20.08.2017

Шведска одбила азил мигранткињи старој 106 година

Политика 20.08.2017
Стокхолм - Шведска је одбила захтев за азилом „најстаријој мигранткињи на свету” и наредила јој да се врати у родни Авганистан, јавља „Јутарњи лист”. Бибихал Узбеки (106) до Шведске је дошла преко Ирана, Турске… »

Пожар на Гренланду траје већ две недеље

Политика 20.08.2017
Нук - Пожар већ две недеље букти на Гренланду, што је неуобичајено за ;то арктичко острво познато по леду, пренели су светски медији. Гренланд углавном није имао такве проблеме, па се чини да су пожари на тој територији… »

Зехофер повукао захтев за ограничавање броја избеглица

Политика 20.08.2017
БЕРЛИН - Премијер Баварске Хорст Зехофер, један од кључних политичких савезника немачке канцеларке Ангеле Меркел, одустао је од захтева за ограничавање броја избеглица које Немачка може да прими, чиме је, уочи општих… »

У Сокобањи забрањено пити воду са јавних чесама

Политика 20.08.2017
Сокобања - Штаб за ванредне ситуације у општини Сокобања саопштио је да је због бактериолошке неисправности на снази забрана коришћења воде за пиће са јавних чесама. На седници штаба одржаној, како се наводи у… »

Заборављени бункер ЈНА у Скопској Црној Гори

Политика 20.08.2017
На једном зиду у тунелу стоји и година изградње - „1954 работено”, а мештани тврде да су такозвану „скривницу” градили затвореници. Куманово - У Скопској Црној Гори, у шуми изнад села Бањане, близу манастира Светог… »

Нису сви исти

Политика 20.08.2017
Док је претходне седмице инспектор нишке полиције побрао ловорике због изузетне хуманости, службеник Полицијске станице у Алексинцу завршио у затвору због крађе. Ниш – Двојица припадника Министарства унутрашњих послова… »

Два милиграма чисте смрти

Политика 20.08.2017
Више Американаца умре од предозирања дрогом него у саобраћајним несрећама. Емили Деј сваког дана барата смртоносним количинама наркотика. Она ради за америчку државну агенцију за борбу против наркотика, ДЕА, и познаје врсте… »

Ни панцир му није помогао

Политика 20.08.2017
Дилавер Бојку, „балкански краљ проституције”, контролисао је трговину девојкама из Молдавије, Румуније и Украјине у Македонију и на КиМ, поседовао стриптиз барове, хотеле и плаже. – Професионални убица га је ликвидирао… »

Одрасла сам с осећајем да немам домовину

Политика 20.08.2017
Пред биоскопском публиком у Србији, од 24. августа, наћи ће се британско-индијски филм „Кућа краљевог намесника” („Вицерои’с Хоусе”) британске редитељке индијског порекла Гуриндер Чаде, познате по врло добрим… »

Амбасадоре, зар ја да Вам браним председника

Политика 20.08.2017
Екселенцијо, Да не би било забуне прво да Вас упозорим да Вам се обраћа новинар који је против америчке администрације, у листу „Политика”, а касније у другим медијима, објавио највише текстова још од деведесетих година… »