Извор: Политика архива вести 20.08.2017

Четрдесет добровољаца спасава животиње

Политика 20.08.2017
„Анимал Ресцуе Сербиа” функционише у Београду, Нишу, Вршцу и Новом Саду. - На сваку акцију обично излази по троје људи – један спасава, други асистира, трећи снима. Збуњене мачке које не знају да сиђу са крова или… »

Калемегдан – симбол љубави у Београду

Политика 20.08.2017
Београдска тврђава међу фотографима важи за најромантичнију локацију у граду на којој настају најлепше фотографије заљубљених парова. Ђорђе Марјановић је певао о њему као о најлепшем граду са насмејаним улицама. У… »

Пропада храм дечје књиге

Политика 20.08.2017
За решавање проблема оштећене фасаде на кући Лазе Лазаревића Библиотека града, која је корисник простора и у којој се налази дечје одељење „Змај”, никако да пронађе помоћ. Зовемо их „андроид генерацијама”… »

Судбина рукописа „Горског вијенца” као добар трилер

Политика 20.08.2017
Његошев аутограф путовао је кроз време, од Цетиња до Беча, па до Београда и опет до Цетиња. Рукописи великих књижевних дела имају чудесне судбине и путеве у свету, попут људских, а потрага за Његошевом руком исписаним… »

Важан је квалитет, а не број радова

Политика 20.08.2017
Неко дели своје резултате на више радова и објављује више пута помало… Има и оних који се договарају по принципу: ти допиши мене, а ја ћу тебе. И то води већој плати на рачун поштених научника, а све због бесмисла… »

Боксер за све категорије

Политика 20.08.2017
Прокупље – Владимир Миленковић Пуље читав живот посветио је најплеменитијој спортској вештини, боксу, а јединствен је по томе што је можда и једини боксер у тадашњој Југославији и шире који је боксовао у свих 11… »

Од Мачкара до Егзита и Гуче

Политика 20.08.2017
Тек што се завршила Гуча, почео је „Бир фест”. Домаћи и страни туристи у великом броју хрле на широм света познат „Егзит”, али су чести гости и мање познатих манифестација попут разних фијакеријада, грожђенбала… »

Пивски гулаш зачињен музиком

Политика 20.08.2017
На мапи провода коме нема премца уцртан је „Београдски фестивал пива”. Пољана на Ушћу и синоћ је била као мравињак. „Да попијем, а да останем трезан, тако су наштимане цене пива”, коментарисао је Милутин Пантелић… »

Ни улова, ни живота у Надели

Политика 20.08.2017
Старчево – Леп дан на реци Надела, четрдесетак малих пецароша, подмладак истоименог удружења спортских риболоваца, празне удице, тужна лица и разочараност, коју нису могли да ублаже ни припремљени поклони за… »

Са унутрашњим поделама у Европу

Политика 20.08.2017
Именовање овогодишњих селектора је прошло без конкурса и објашњења о променама, али не и без спорних питања. – Зашто је државна првакиња Адела Великић изостављена из репрезентације за Европско првенство. Ускоро ће… »