Извор: СЕЕбиз/Економија архива вести 20.08.2017

Антић: Србија имала струје и за потрошњу и за извоз

СЕЕбиз 20.08.2017
БЕОГРАД - Министар рударства и енергетике Александар Антић изјавио је данас да је захваљујући значајној производњи угља Србија овог лета имала довољно струје да покрије укупну потрошњу, али да је имала и одредјене… »

Брнабић: Добро је што је дијалог о Косову почео

СЕЕбиз 20.08.2017
БЕОГРАД - Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је добро што је дијалог о Косову на који позвао председник Србије почео. "Ми као Србија, и сви њени градјани, треба да знамо који су наши национални… »

Зара жели производњу у Србији

СЕЕбиз 20.08.2017
БЕОГРАД - Више пута отписана, српска модна индустрија се поново диже из пепела. Наши текстилци и обућари све више облаче и обувају Европу. За српске текстилце заинтересовао се и Амансио Ортега, власник трговачког ланца… »

Од конгресног туризма 30 милиона евра

СЕЕбиз 20.08.2017
БЕОГРАД - Србија је у последњих 10 година једна од конгресних дестинација с највећим растом у свету, у којој просечни посетилац конгреса потроши од 350 до 400 евра дневно, што је и до три пута више од потрошње класичног… »

Агрокомерц ријешио питање увезивања стажа за 128 радника

СЕЕбиз 20.08.2017
ВЕЛИКА КЛАДУША - Агрокомерц д.д. Велика Кладуша успјешно је ријешио питање увезивања стажа и слања у пензију 128 радника. За ту сврху Агрокомерц је обезбједио властита средстава а дио средстава је обезбјеђен у сарадњи са… »

Задња шанса за Сауди Арамцо

СЕЕбиз 20.08.2017
ЛОНДОН - Релативно ниске цијене сирове нафте на свјетском тржишту разлог су због којих би власти Саудијске Арабије можда требале причекати повољнији тренутак за јавну понуду дионица државне нафтне компаније, но питање је… »

Опрез на свјетским тржиштима због проблема у Бијелој кући

СЕЕбиз 20.08.2017
ЛОНДОН - Бурзовни индекси на глобалним бурзама почетком протеклога тједна надокнадили су већи дио губитака забиљежених у тједну раније, захваљујући смиривању напетости између Сјеверне Кореје и САД-а, но касније су… »

Еуро благо ојачао због могућег поступног укидања ЕЦБ-ових потицаја

СЕЕбиз 20.08.2017
ЛОНДОН - На свјетским валутним тржиштима течај еура ојачао је протеклога тједна према долару, подупрт шпекулацијама да ће Еуропска средишња банка (ЕЦБ) почети поступно укидати велике монетарне потицаје, док из америчких… »

Лидл и Кауфланд кроз три године јачи од Конзума

СЕЕбиз 20.08.2017
ЗАГРЕБ - У посљедњих шест година Лидл је у Хрватској повећавао продају 10 до 20 посто годишње, те је једини у трговачкој бранши од 2010. удвостручио приход, претекао до тада друге Плодине те у великом налету пуше за врат… »