Извор: Нова економија архива вести 24.08.2017

Усвојен Предлог закона који ограничава куповину српских ораница

Нова економија 24.08.2017
Одбор Скупштине Србије за пољопривреду усвојио је без расправе Предлог измене Закона о пољопривредном земљишту у начелу, којим ће се грађанима Европске уније (ЕУ) ограничити куповина домаћих ораница. О изменама тог… »

Русија планира да испоручи МИГ-ове Србији до краја 2017.

Нова економија 24.08.2017
Русија планира да до краја 2017. године заврши испоруке ловаца МиГ-29 Србији, изјавио је директор Федералне службе за војно-техничку сарадњу Русије Дмитриј Шугајев. "Испоруке још нису почеле. Рад у том смеру се води у… »

Нобеловци упозоравају: Доналд Трамп може да изазове нову финансијску кризу

Нова економија 24.08.2017
Осамнаест добитника Нобелове награде за економију дало је забрињавајући потврдан одговор на питање немачког листа Велт да ли свету прети нова финансијска криза попут оне која је 2008. уздрмала глобалну економију. Економски… »

Шарчевић: Неће бити нека велика штета због штрајка 1. септембра

Нова економија 24.08.2017
Министар просвете, науке и технолошког развоја оценио је да једнодневни штрајк Уније синдиката просветних радника Србије (УСПРС), који је најављен за 1. септембар, неће пореметити процес рада и "неће бити нека велика штета"… »

Словачка уводи забрану мањег плаћања Срба и других страних радника

Нова економија 24.08.2017
Словачка се спрема да у Закон о раду унесе забрану социјалног дампинга, распрострањене праксе да предузећа страним радницима које обично "увезу" посредничке агенције из Украјине, Бугарске и Србије, плаћају мање него… »

Колико новца треба да би се спремила зимница?

Нова економија 24.08.2017
Припрема зимнице је на прагу, а да ли ће се домаћице упустити у тај посао зависи од много фактора. Осим финансијског, који је можда и пресудан, ту су и недостатак времена, места за одлагање зимнице, али и понуда у… »

Александар Вучић од служби безбедности направио естраду

Нова економија 24.08.2017
Откад је ступио на власт 2012. године, Александар Вучић је стална мета прислушкивања што иностраних, што домаћих безбедносних служби, па чак и појединих медијских радника. Овакав закључак би се могао извести на основу… »

Не да(ви)мо Београд: Концесијом депоније у Винчи многи грађани ће остати без посла, а град без ресурса и профита

Нова економија 24.08.2017
Крајње је време да се грађанима обрати неко из управе града Београда и да им објасни шта конкретно намеравају да ураде са депонијом у Винчи, каже у разговору за Нову економију Владимир Радојичић, из Иницијативе Не да(ви)мо… »

Јанковић: У понедељак ћемо знати колико је технолошких вишкова у просвети

Нова економија 24.08.2017
Председница Уније синдиката просветних радника Србије Јасна Јанковић рекла је да би у понедељак, 28. августа, могло да се зна колики је број технолошких вишкова у просвети. "Што се технолошких вишкова тиче, ми ту причу… »

Репушница - прелепо српско село које полако одумире

Нова економија 24.08.2017
Репушница, село на падинама Старе Планине у источној Србији, некада је било пуно живота, а данас у њему кафане зврје празне, куће су затворене, а улицама нико не корача, наводи се у репортажи коју је данас објавио Ројтерс… »