Извор: Дневник архива вести 03.09.2017

Дневник на лицу места: Лињано, познато италијанско летовалиште на Јадрану

Дневник 03.09.2017
НОВИ САД: Смештено између чаробног Трста и магичне Венеције у области Удине налази се једно од најпознатијих италијанских летовалишта на јадранској обали – Лињано. Место, које се заправо налази на полуострву, има око… »

Бранко Ружић за Дневник: Имамо најбољу комбинацију за наставак реформи

Дневник 03.09.2017
НОВИ САД: Прошло је два месеца од када је потпредседник СПС-а Бранко Ружић дошао на чело Министарства државне управе и локалне самоуправе, које је „наследио” од премијерке Ане Брнабић. У разговору за „Дневник”… »

И Рокфелер има скулптуру вајара Јова Петијевића

Дневник 03.09.2017
НОВИ САД: Обично када човек слуша уметника који „гази“ 84. годину живота очекује да саговорник своди стваралачке и животне рачуне, али то није случај са вајаром Јовом Петијевићем. У то су се могли уверити и сви који… »

Рецепт дана: Пилетина на италијански

Дневник 03.09.2017
Сив дан тражи мало сунца. Зато сместа, бар када је о храни реч, путујемо у Италију. Састојци (за 4 особе): - 4 комада пилећих груди, - 10 сушених парадајза, - 1 моцарела - босиљак, - со и бибер по укусу, - маслиново уље… »

Мађарско-српски форум: Гости из Србије најбројнији на југу Мађарске

Дневник 03.09.2017
Мађарско-српски привредни форум туристичких привредника оријентисан на поспешивање сарадње у области туризма, окупио је у Сегедину, највећем граду на југу Мађарске, заинтересоване посленике. Сусрет су организовали Привредна… »

Доктор Иван Копитовић: Сузе и свраб весници амброзије

Дневник 03.09.2017
НОВИ САД: Пецкање и сузе у очима, свраб и цурење носа, постали су весници цветања амброзије, биљке чији полен изазива алергију код све већег броја грађана, посебно у Војводини, где клима и земљиште погодује њеном расту… »

Верски туризам: Бело злато Саудијске Арабије

Дневник 03.09.2017
РИЈАД: Саудијска Арабија се, у време када цене нафте падају, окреће другом природном извору - верском туризму који доноси милијарде долара током годишњег муслиманског ходочашћа чији је пустињска краљевина домаћин… »

Зашто би животиње требало да имају права?

Дневник 03.09.2017
Све је више бораца за права животиња, а та прича почела је још давне 1980. године оснивањем организације ПЕТА, посвећене заштити права свих животиња. Ова група људи која се бори за етички третман животиња је… »

Дани грожђа у Баноштору: Потекле прве капи сремачког нектара

Дневник 03.09.2017
НОВИ САД: Уз звуке тамбурашког оркестра КУД-а “Бриле” из Беочина и дефиле учесника бербе, почели су баношторски Дани грожђа у центру овог фрушкогорског села. Убрзо је уследио приказ традиционалног начина прераде… »