Извор: Ал Јазеера архива вести 27.09.2017

Ослобађајуће пресуде Мишковићу и сину

Ал Јазеера 27.09.2017
Суђење Мирославу и Марку Мишковићу ће ипак бити поновљено по оптужбама за утају пореза. Апелациони суд у Београду правоснажно је ослободио власника Делта Холдинга Мирослава Мишковића од оптужби да је оштетио цестарска… »

Ирачки премијер: Курди морају предати контролу над аеродромима

Ал Јазеера 27.09.2017
Абади је запријетио Ирачком Курдистану ембаргом на међународне летове након што је изгласана независност на референдуму. Влада Ирака запријетила је да ће Регионалној влади Курдистана (КРГ) увести ембарго на међународне летове… »

У америчком зрачним нападу у Афганистану страдали цивили

Ал Јазеера 27.09.2017
Зрачни удар САД-а након напада на кабулски аеродрому однио је и неколико цивилних живота. Зрачни напад Сједињених Америчких Држава у Афганистану однио је и неколико цивилних живота, саопћила је мисија "Одлучна подршка"… »

Видео: Експлозије у највећем складишту муниције у Украјини

Ал Јазеера 27.09.2017
У складишту се налази 188.000 тона муниције, укључујући ракете за вишецијевне бацаче. Вид з общаги... А пост схаред би Викторииа Солодка (@викторииа.солодка) он Сеп 26, 2017 ат 3:07пм ПДТ У највећем војном… »

Путин: Русија уништила своје хемијско оружје, шта је са америчким?

Ал Јазеера 27.09.2017
Руски лидер рекао како је уништавање хемијског оружја велики корак ка уравнотеженијем и сигурнијем модерном свијету. Предсједник Русије Владимир Путин данас је хисторијским догађајем назвао уништавање посљедњег хемијског… »

Церар: Пленковић у Нев Иорку прешао сваку мјеру

Ал Јазеера 27.09.2017
Словенија ће преговоре с Хрватском наставити кад Загреб пристане на сарадњу у провођењу арбитражне пресуде. Словенски премијер Миро Церар рекао је да је његов хрватски колега Андреј Пленковић у свом говору прошле седмице у… »

Палестина и Соломонски Отоци нове чланице Интерпола

Ал Јазеера 27.09.2017
Унаточ противљењу Израела да није држава, па није квалификована за чланство, Палестина је постала чланица Интерпола. Интерпол је у сриједу прихватио апликацију палестинских власти да се придруже овој међународној… »

Буљ назвао Вучића четником и затражио ратну одштету од Србије

Ал Јазеера 27.09.2017
'Нема нам достојанства док Хрватска не буде од Вучића затражила ратну одштету од 45 милијарди еура', рекао је хрватски заступник Миро Буљ. Заступник из редова Моста независних листа Миро Буљ предложио је у оквиру расправе у… »

Снажан земљотрес погодио сјевероисток Јапана

Ал Јазеера 27.09.2017
Земљотрес јачине 5,9 степени осјетио се у Токију, удаљеном 570 километара југозападно од епицентра. Земљотрес, који је, према првим подацима, био јачине шест степени по Рицхтеровој скали, погодио је сјевероисточни дио… »

Каталонска полиција: Немири ако се затворе биралишта

Ал Јазеера 27.09.2017
Шпанска влада саопћила да ће регионална полиција преузети контролу над бирачким мјестима. Каталонска полиција је упозорила на појаву грађанских немира уколико шпанске власти затворе биралишта и на тај начин спријече… »