Извор: Ал Јазеера/Свет архива вести 27.09.2017

Ирачки премијер: Курди морају предати контролу над аеродромима

Ал Јазеера 27.09.2017
Абади је запријетио Ирачком Курдистану ембаргом на међународне летове након што је изгласана независност на референдуму. Влада Ирака запријетила је да ће Регионалној влади Курдистана (КРГ) увести ембарго на међународне летове… »

У америчком зрачним нападу у Афганистану страдали цивили

Ал Јазеера 27.09.2017
Зрачни удар САД-а након напада на кабулски аеродрому однио је и неколико цивилних живота. Зрачни напад Сједињених Америчких Држава у Афганистану однио је и неколико цивилних живота, саопћила је мисија "Одлучна подршка"… »

Видео: Експлозије у највећем складишту муниције у Украјини

Ал Јазеера 27.09.2017
У складишту се налази 188.000 тона муниције, укључујући ракете за вишецијевне бацаче. Вид з общаги... А пост схаред би Викторииа Солодка (@викторииа.солодка) он Сеп 26, 2017 ат 3:07пм ПДТ У највећем војном… »

Путин: Русија уништила своје хемијско оружје, шта је са америчким?

Ал Јазеера 27.09.2017
Руски лидер рекао како је уништавање хемијског оружја велики корак ка уравнотеженијем и сигурнијем модерном свијету. Предсједник Русије Владимир Путин данас је хисторијским догађајем назвао уништавање посљедњег хемијског… »

Палестина и Соломонски Отоци нове чланице Интерпола

Ал Јазеера 27.09.2017
Унаточ противљењу Израела да није држава, па није квалификована за чланство, Палестина је постала чланица Интерпола. Интерпол је у сриједу прихватио апликацију палестинских власти да се придруже овој међународној… »

Снажан земљотрес погодио сјевероисток Јапана

Ал Јазеера 27.09.2017
Земљотрес јачине 5,9 степени осјетио се у Токију, удаљеном 570 километара југозападно од епицентра. Земљотрес, који је, према првим подацима, био јачине шест степени по Рицхтеровој скали, погодио је сјевероисточни дио… »

Каталонска полиција: Немири ако се затворе биралишта

Ал Јазеера 27.09.2017
Шпанска влада саопћила да ће регионална полиција преузети контролу над бирачким мјестима. Каталонска полиција је упозорила на појаву грађанских немира уколико шпанске власти затворе биралишта и на тај начин спријече… »

Трумп: Фацебоок је противтрумповска мрежа

Ал Јазеера 27.09.2017
Амерички предсједник реагирао након што је ова друштвена мрежа објавила да ће предати 3.000 огласа из кампање истражитељима. Амерички предсједник Доналд Трумп у сриједу је напао компанију Фацебоок као "противтрумповску"… »

Трумп поздравио одлуку да жене у С. Арабији могу возити

Ал Јазеера 27.09.2017
Челници УН-а, САД-а и активисти поздравили су одлуку саудијских власти да од идућег љета дозволе женама да возе. Генерални секретар УН-а Антонио Гутеррес поздравио је одлуку Саудијске Арабије да од идућег љета дозволи… »

Тајни израелски извјештај: Војска неспособна побиједити у рату

Ал Јазеера 27.09.2017
Можда је био понеки војни успјех, но већина Израелаца не тумачи то као остваривање побједе. Пише: Мохамед Мохсен Ватад ОКУПИРАНИ ЈЕРУСАЛЕМ – Док израелска војска наставља проводити војне вјежбе у којима се симулира рат на… »