Извор: Слободна Европа архива вести 27.09.2017

ЕУ: Србија добила 27 милиона еура за образовање

Слободна Европа 27.09.2017
Европска комисија и Србија потписале су споразум којим ће ЕУ осигурати Србији бесповратна средстава од 27.4 милиона еура. Ова средства су намењена за реформу образовног система и пројекте у сфери образовања. Приликом… »

Подгорица: Издвојено суђење Дикићу због болести

Слободна Европа 27.09.2017
Пред подгоричким Вишим судом настављано је судјење за аферу државни удар. Суд је одлучио да раздвоји поступак против једног од главних окривљених Братислава Дикића, коме је дозвољено лијечење у Клиничком центру Црне… »

Палестина од данас чланица Интерпола

Слободна Европа 27.09.2017
На састанку главне скупштине у Пекингу Интерпол је одлучио примити Палестину у своје чланство. На Твиттеру организације је објављено : "Државе Палестина и Саломонски отоци сада су чланице Интерпола". Израел је претходно… »

Скупштина Србије усвојила два закона о образовању

Слободна Европа 27.09.2017
Скупштина Србије усвојила је данас Закона о високом образовању који, између осталог, предвиђа да акредитацију факултета обавља Национално акредитационо тело, што би требало да омогући квалитетнији процес акредитације… »

Пријава против ’Информера’ и Пинка пред Уставним судом

Слободна Европа 27.09.2017
Група новинара и јавних личности поднела је у среду жалбу Уставном суду Србије након што је Више јавно тужилаштво у Београду одбацило њихову кривичну пријаву против главног и одговорног уредника таблоида „Информер“… »

БиХ на зачељу светске листе конкурентности

Слободна Европа 27.09.2017
Према последњем извештају Светског економског форума, Босна и Херцеговина се налази на зачељу ранг листе по индексу глобалне конкурентности. Од 137 земаља, БиХ је на 130. месту. Од земаља у региону најбоље се котира… »

Пет година затвора за бившу тајландску премијерку

Слободна Европа 27.09.2017
Тајландски суд осудио је данас у одсуству бившу тајландску премијерку Јинглак Шинаватру на пет година затвора по оптужбама за немар у вођењу програма субвенција за рижу, преноси Бета. Верује се да је она побегла из земље… »

Александар Шапић у посети Косову, грађани протестовали

Слободна Европа 27.09.2017
Прослављени српски ватерполиста, кандидат за градоначелника Београда и челник општине Нови Београд Александар Шапић, који борави у дводневној посети Косову, одржао је у просторијама ГИ "СДП" Оливера Ивановића заједничку… »

Лезбејке 'лече' на психијатрији

Слободна Европа 27.09.2017
Сергеи Кхазов-Цассиа анд Царл Сцхрецк (Приредио Драган Штављанин) Хомосексуалци у руској републици Чеченији су изложени тортури. Породице су чак склоне да убију ћерке лезбејке како би “заштитили част”, док ауторитарни… »

Ако чује Путин, супер

Слободна Европа 27.09.2017
Уколико Владимир Путин чује за декларацију о заштити људских права у Русији, коју предлаже Нова странка из Србије, она је остварила циљ, рекао је за Радио Слободна Европа (РСЕ) функционер те партије Ђорђе Накић. Нова идеја… »