Извор: Блиц архива вести 02.10.2017

Поповић и Лихачов о сарадњи наших и руских научника у сфери атомске енергије

Блиц 02.10.2017
Министар за иновације и технолошки развој у Влади Србије Ненад Поповић састао се данас у Москви са генералним директором руске Државне корпорације за атомску енергију Росатом Алексејем Лихачовим с циљем да покрене сарадња… »

Након 16 година Пауновић и Станимировић правоснажно ослобођени оптужби за убиство

Блиц 02.10.2017
Апелациони суду у Београду правоснажно је ослободио од оптужби Сашу Пауновића и Зорана Станимировића из Раље, који су због признања изнуђеног тортуром били осуђени на по 40 година затвора за убиство Пауновићевих… »

У саобраћајној несрећи у Српцу теже повређен бициклиста

Блиц 02.10.2017
Седамдесетседмогодишњак из Косјерева С.Ж. теже је повређен на локалном путу у месту Кукуље, општина Србац, када је возећи бицикл у њега ударио комби "фолксваген" којег је возио тридесетогодишњак Ј.Д. из Трна код… »

"Била је лавица до: Краја..." Колеге Доне Арес у сузама због њеног прераног одласка

Блиц 02.10.2017
Дружила се и сарађивала са многим великим именима у свету музике, а певачи и певачице о њој имају само речи хвале. Певачица Дона Арес данас нас је напустила, у 41. години живота, а за собом је оставила песме које ће се… »

Гори зграда у Здравка Челара: Нема повређених, спречено ширење пожара на пумпу

Блиц 02.10.2017
Пожар већих размера избио је данас око 16 часова на петом спрату стамбене зграде у Улици Здравка Челара 12 на Палилули, а посебну опасност представљала је чињеница што се испред зграде налазе пумпа и продавница оружја и… »

СДА: Српска и Србија никада неће бити у истој држави, то су Додикови пусти снови

Блиц 02.10.2017
Република Српска и Србија никада неће бити у истој држави. То ће заувек остати само пусти снови Милорада Додика, саопштено је данас из Странке демократске акције (СДА). - Није природно, а није ни фер, нити поштено како то… »

Ко су Каталонци и шта хоће?

Блиц 02.10.2017
Каталонци су народ који живи у "Паисос Цаталанс", односно у Каталонским земљама, које чине Валенсиа, Балеарска острва, делови шпанске регије Арагон, Роусилон на југоистоку Француске и сама Каталонија. Забрањени референдум о… »

Почела додела најпрестижнијих награда: Тројици Американаца нобел за медицину!

Блиц 02.10.2017
Џефри Хол, Мајкл Росбаш и Мајкл Јанг награђени су Нобеловом наградом за медицину за откриће механизама биолошког сата, пренели су страни медији. Хол, Росбаш и Јанг су заједно добили награду. О додели Нобелових награда из… »

Половина наших судија би радо носила тогу, а већина се слаже да су им мале плате

Блиц 02.10.2017
Готово половина анкетираних судија у Србији изјаснила се да би радо носила тогу по узору на своје колеге из других земаља којима је то обавезна гардероба, док је њих 89 одсто рекло да није задовољно својим тренутним примањима… »

Због радова око Славије до 16. октобра затворене још две улице

Блиц 02.10.2017
У склопу извођења радова на реконструкцији Трга Славије и Булевара ослобођења, прелази се на следећу фазу радова у којој ће све до 16. октобра бити затворене за саобраћај Делиградска улица и Улица краља Милутина, на… »