Извор: Блиц архива вести 02.10.2017

Ко је Карлес Пуџдемон, председник Каталоније?

Блиц 02.10.2017
Председник Каталоније, која је упркос забранама шпанских власти у недељу спровела референдум о независности, Карлес Пуџдемон, на почецима своје професионалне каријере бавио се новинарством пишући за неколико локалних… »

Откривамо мање познате детаље о формирању Ужичке републике

Блиц 02.10.2017
Намирило се 76 година од формирања Ужичке републике, 24. септембар 1941. запамћен је као дан стварања „прве слободне територије у покореној Европи“, али доста детаља о њеном настанку остало је непознато. Најпре, да је… »

Сви смо постали воајери зла: Зашто нас магнетски привлаче лоше вести

Блиц 02.10.2017
Некад је најсликовитије цитирати бабу. Када бих за викенд дошао на село, старица би увек питала да ли има нешто ново. И ако би одговор био - нема, обавезно би рекла: „Добро је”. Касније сам схватио поенту. Добро и није нека… »

Трагедија у Лас вегасу: Страдала три дечака када их је на тротоару ударио аутомобил који је претицао

Блиц 01.10.2017
Три дечака су погинула, а четврти је повређен након што их је на тротоару у источном делу Лас Вегаса ударио аутомобил чији је возач покушавао да великом брзином обиђе друго возило, саопштила је данас полиција. Полиција… »

"Осећам како: Бледим..." Дона Арес је поруком расплакала многе, а пет дана пред смрт само једним потезом показала је колико…

Блиц 02.10.2017
Позната певачица Дона Арес преминула је јуче у Бихаћу у 41. години. Ова вест је многе потресла, а она се до последњег дана борила на све начине. Ипак, није изашла као победник. Неколико последњих објава на друштвеним… »

Сиријка одговорила аустријском политичару: Зашто нас се плашите, господине Штрахе? (видео)

Блиц 02.10.2017
Силвана је избеглица из Сирије и три године живи у Аустрији. Учи немачки и намерава да се интегрише у аустријско друштво, али ју је изборна пропаганда Ханс-Кристијана Штрахеа натерала да реагује. После трећег пропагандног… »

Руси и Саудијци оснивају енергетски фонд од милијарду долара

Блиц 02.10.2017
Заједнички руско-саудијски фонд за улагања у сектор енергетике биће најављен током предстојеће посете владара те краљевине Салмана бин Абдулазиза Ал Сауда Москви, изјавио је руски министар енергетике Александар Новак за… »

Добитник Нобелове награде за књижевност биће познат у четвртак

Блиц 02.10.2017
Шведска академија ће у четвртак саопштити име добитника Нобелове награде за књижевност, коју је прошле године освојио амерички музичар Боб Дилан, саопштено је данас у Стокхолму. "Шведска академија ће у четвртак, 5… »

Црна коб крсмановића: За годину дана преминули сви најближи чланови породице убијене Јелене

Блиц 02.10.2017
За само годину дана преминули су готово сви најближи чланови породице убијене певачице Јелене Марјановић, рођене Крсмановић. - Најпре јој је умро отац Душан, а потом је остала и без стрица. Убрзо је преминула њена бака… »

Зимске чаролије у Леденој хали: Стартовала нова сезона у "Пиониру"

Блиц 01.10.2017
Млади и стари, искусни и они који су одлучили да "пробију лед", вечерас су отворили сезону рекреативног клизања у Леденој хали "Пионир". Јесен и нешто хладније време тек су почели, а Београђани су већ данас од 20.30 до… »