Извор: Блиц/Друштво архива вести 02.10.2017

Коначно у Београду: Стигла прва два "мига 29"

Блиц 02.10.2017
Прва два од шест руских "мигова-29" стигла су на Војни аеродром "Батајница" после четири и по сата лета, сазнаје "Блиц". Летелице су растављене допремљене на руском војном транспортеру "Антонов 124" из Москве, а због… »

Забрињавајуће: У Србији сваки четврти младић мисли да шамар "није насиље" и да је девојка која носи кратку сукњу "сама…

Блиц 02.10.2017
Сваки четврти младић у Србији сматра да "један шамар није насиље", а свака трећа млада особа у Србији, без обзира на пол, сматра да је девојка која носи кратку сукњу и уску мајицу "сама крива" ако је неко нападне, показало… »

УНС: Пановић и Крстић нови чланови Управног одбора РТС

Блиц 01.10.2017
Савет Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) изабрао је на седници Зорана Пановића и Небојшу Крстића за чланове Управног одбора Радио-телевизије Србије (РТС), пренело је данас Удружење новинара Србије (УНС). Како… »

У Косовској Митровици потписана Декларација о одбрани АП КИМ

Блиц 02.10.2017
Покрет Двери, Здрава Србија и Народни покрет Срба са Косова и Метохије "Отаџбина" потписали су данас у Косовској Митровици Декларацију о одбрани Аутономне покрајине Косово и Метохија. У Декларацији је истакнуто да је АП КИМ… »

Јутро хладно, током дана сунчано уз слаб ветар

Блиц 02.10.2017
У Србији ће данас ујутру бити хладно, понегде са слабим приземним мразем, а током дана претежно сунчано уз слаб и умерен ветар, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод. Ујутру ће по котлинама и дуж речних токова… »

Поповић и Лихачов о сарадњи наших и руских научника у сфери атомске енергије

Блиц 02.10.2017
Министар за иновације и технолошки развој у Влади Србије Ненад Поповић састао се данас у Москви са генералним директором руске Државне корпорације за атомску енергију Росатом Алексејем Лихачовим с циљем да покрене сарадња… »

Половина наших судија би радо носила тогу, а већина се слаже да су им мале плате

Блиц 02.10.2017
Готово половина анкетираних судија у Србији изјаснила се да би радо носила тогу по узору на своје колеге из других земаља којима је то обавезна гардероба, док је њих 89 одсто рекло да није задовољно својим тренутним примањима… »

Сви смо постали воајери зла: Зашто нас магнетски привлаче лоше вести

Блиц 02.10.2017
Некад је најсликовитије цитирати бабу. Када бих за викенд дошао на село, старица би увек питала да ли има нешто ново. И ако би одговор био - нема, обавезно би рекла: „Добро је”. Касније сам схватио поенту. Добро и није нека… »

Сурдепач, парђпач, ожмикур: Ово су српске речи, а да ли знате шта значе?

Блиц 02.10.2017
Сурдепач, парђупан, ожмикур нису старе турске речи, већ називи наших далеких предака. Могу ли Срби да израчунају 16 генерација предака као што верујемо? Или је у питању још један наш мит. Када говоримо о породичним… »

Нових 9,2 милиона евра за стамбено збрињавање избеглих

Блиц 02.10.2017
Министарка европских интеграција Јадранка Јоксимовић потписала је, у име Владе Србије, Споразум о донацији за седми подпројекат у оквиру пројекта Регионалног стамбеног збрињавања, вредан 9,2 милиона евра. Како је саопштено из… »