Извор: Блиц/Политика архива вести 02.10.2017

Завршене консултације: Србије ће се обратити Европској комисији поводом случаја Каталонија

Блиц 02.10.2017
Председник и Влада Србије обратиће се Европској комисији, поводом става да се случајеви Каталоније и Косова не могу поредити, писмом у којем ће тражити одговор на низ питања с тим у вези, а пре свега - да ли за ЕУ важи једно… »

Европска комисија: Референдум у Каталонији је неуставан, а поређење са Косовом није на месту

Блиц 02.10.2017
Европска комисија, која је референдум у Каталонији прогласила неуставним, тврди да случај те шпанске покрајине и Косова и Метохије "нису упоредиви", јер Шпанија држава чланица Европске уније. - Када је признање Косова у… »

Грчки председник у Београду: Вучић: Захвалност Грчкој на подршци; Павлопулос: Пут Србије према Европи је отворен

Блиц 02.10.2017
Председник Србије Александар Вучић данас је на састанку са председником Грчке Прокопиосом Павлопулосом изразио захвалност грчком председнику и грчком народу на подршци територијалном интегритету Србије, као и на великој… »

Михајловић: Долазак руских "мигова" не значи да се припремамо за рат

Блиц 02.10.2017
Потпредседница владе и члан Председништва СНС Зорана Михајловић је изавила данас да унутар СНС још није било разговора о потенцијалном спајању београдских и републичких парламентарних избора. О доласку "мигова" министарка… »

Хрватска упутила оштар протест Амбасади Србије због откривања споменика мајору Тепићу

Блиц 02.10.2017
Министарство спољних и европских послова Хрватске саопштило је да је упутило оштар протест Амбасади Србије у Загребу поводом откривања споменика ратном хероју, мајору Милану Тепићу, 29. септембра ове године, у Београду… »

Брнабић: Влада Србије се не плаши ванредних парламентарних

Блиц 02.10.2017
Премијерка Ана Брнабић поручила је да се Влада Србије не плаши ванредних парламентарних избора на отворању у Новом Саду Центара дигиталне пољопривреде на Институту БиоСенс. Оценила је да је Влада Србије добро радила у првих… »

Чанак и делегација ЛСВ посетили Парламент Каталоније

Блиц 02.10.2017
Делегација Лиге социјалдемократа Војводине, предвођена председником странке Ненадом Чанком, састала се данас с председницом Парламента Каталоније Карме Форцадел и осудили "прекомерну употребу силе према мирним грађанима… »

Павлопулос: Питања Косова и Кипра као ноћ и дан

Блиц 02.10.2017
Председник Грчке Прокопис Павлопулос оценио је данас да се не могу ни на који начин поредити питања Косова и Кипра јер је разлика између њих као "ноћ и дан", а да се Европа не може користити за решавање сопствених… »

Небојша Бакарец приступио СНС: "Нисам прешао због функције, већ да би им дао моје искуство и знање"

Блиц 02.10.2017
Дугогодишњи члан ДСС и одборник у београдској скупштини Небојша Бакарец на позив лидера СНС Александра Вучића, како нам је рекао, и званично се прикључио напредњацима. Бакарец за "Блиц" каже да се учланио у СНС како… »

Јевтић: Заједница српских општина током 2018. године

Блиц 02.10.2017
Заменик премијера Косова и министар за заједнице и повратак у Влади Косова Далибор Јевтић изјавио је да очекује да Заједница српских општина (ЗСО) буде формирана током 2018. године и то не по косовском уставу, већ по… »