Извор: РТС/Региони архива вести 02.10.2017

Помоћ најугроженијим породицама

РТС 02.10.2017
Са смањењем броја становника, у брдско-планинско село Поповац, десет километара од Лебана, стигли су и самоћа и сиромаштво. Мештане су обишли припадници Трећег центра за обуку Војске Србије и Црвени крст. Најугроженије… »

Самоћа и туга, теже од старости и болести

РТС 02.10.2017
Кад старост покуца на врата, болест јој је чест пратилац. Осамдесетчетворогодишња Зора Жарчанин са обронака Гледићких планина изнад Краљева тежак је дијабетичар. Супруг и једна ћерка су јој умрли, а друга у својим… »

Бунгур још на манастирским трпезама

РТС 02.10.2017
На манастирским трпезама још се служи бунгур, јело од давнина. На њега су овог викенда посетиоце манифестације посвећене том јелу подсетили житељи села Вујетинци у чачанском крају. Старо српско јело од пшенице, готово су… »

Рехабилитациони центар Златар годинама без гостију

РТС 02.10.2017
Некада носилац развоја здравственог туризма и општине Нова Варош, Специјална болница за лечење и рехабилитацију кардиоваскуларних обољења "Златар" на истоименој планини, због неизмираних обавеза, а потом и укидања… »

Обнавља се сточни фонд у Бујановцу

РТС 02.10.2017
У Бујановцу од сточарства живи 70 одсто становништва. До краја године број уматичених грла достићи ће половину комплетног сточног фонда. Обнавља се сточни фонд, пољопривредницима недостају прерађивачки капацитети, а и… »

Обнова фрушкогорских манастира

РТС 02.10.2017
На Фрушкој Гори на педесет километара дужине и десет ширине некада је било педесетак манастира, данас двадесет један. Последњих година манастири се обнављају и подижу нови конаци. Од времена настанка манастири су небројено… »

Врњачка Бања - пример сеоског и етно туризма

РТС 02.10.2017
Захваљујући управо здравственом туризму, Врњачка Бања је наш лидер у тој области. Мало је познато да је почела да развија и етно-туризам. То с посебном пажњом прате у суседном Краљеву, јер од те гране туризма имају… »