Извор: СЕЕбиз архива вести 02.10.2017

Лас Вегас: Пуцњава на фестивалу, има жртава

СЕЕбиз 02.10.2017
ЛАС ВЕГАС - На подручју глазбеног фестивала у Лас Вегасу дошло је до пуцњаве и према писању америчких медија, још се не зна о колико се нападача ради. Не зна се точно ни колико је жртава, полиција је на терену и осигурава… »

Каталонија: 90 посто бирача гласовало за независност

СЕЕбиз 02.10.2017
БАРЦЕЛОНА - Каталонска влада је објавила да је на недјељни референдум о независности Каталоније изашло око 2,26 милијуна бирача, од чега их је 90 посто гласовало за независност те сјеверноисточне шпањолске покрајине. "Од… »

У Србији у осам месеци 13 одсто туриста више

СЕЕбиз 02.10.2017
БЕОГРАД - У Србији је од јануара до августа ове године боравио 2,1 милион туриста, што је за 13 одсто више у односу на исти период 2016. године, објавила је данас Туристичка организација Србије (ТОС). Од тога је домаћих било… »

Извештај о Савамали: Полиција није открила ко је рушио

СЕЕбиз 02.10.2017
БЕОГРАД - За више од годину дана полиција није успела да открије ко су особе и по чијем наређењу су срушиле објекте у београдској Савамали, показује извештај полиције чији детаљи указују да су рушитељи те ноћи имали… »

Београдска берза: Скроман промет, обвезнице најтргованије

СЕЕбиз 02.10.2017
БЕОГРАД - Први трговачки дан у месецу донео је скромну активност на домаћем тржишту акција, док су великом укупном промету допринеле државне обвезнице. Укупан промет у трговању износио је 181,9 милиона РСД (1,5 милиона ЕУР)… »

Рекордна туристичка сезона на Аеродрому Никола Тесла

СЕЕбиз 02.10.2017
БЕОГРАД - До краја летње сезоне пораст броја путника у чартер саобраћају на београдском Аеродрому "Никола Тесла" (АЕРО) биће већи од 30% у односу на прошлу сезону, саопштено је из компаније. Како се наводи, туристичка… »

Азијска тржишта порасла, еуро под притиском због Каталоније

СЕЕбиз 02.10.2017
ТОКИО – На азијским су бурзама у понедјељак цијене дионица порасле, захваљујући бољим него што се очекивало господарским показатељима из Кине, док је еуро под притиском због напетости након референдума о независности… »

Пољска снизила доб за одлазак у мировину

СЕЕбиз 02.10.2017
ВАРШАВА - У Пољској је у недјељу на снагу ступио закон који грађанима омогућује ранији одлазак у мировину, чиме је та источноеуропска земља направила изнимку у односу на еуропски тренд унаточ старењу популације и мањку… »

Струја у Србији од данас скупља у просеку за 2%

СЕЕбиз 02.10.2017
БЕОГРАД - Струја ће у Србији од данас за домаћинства и мале купце бити скупља у просеку за два одсто. Процењено је да ће се поскупљење струје од два одсто на просечног потрошача одразити увећањем месечног рачуна у… »

Кинеска индустријска активност на највишој разини у пет година

СЕЕбиз 02.10.2017
ПЕКИНГ - Активност у кинеском индустријском сектору снажно је порасла тијеком рујна, прије свега захваљујући великим творницама, ублаживши забринутост да би ова друга по величини свјетска економија могла успорити пред… »