Извор: СЕЕбиз архива вести 02.10.2017

Касперски Лаб: Производне компаније у свијету најизложеније цибер нападима

СЕЕбиз 02.10.2017
ЗАГРЕБ - Производне компаније у свијету биле су у првој половици ове године најизложеније цибер нападима те је свако треће нападнуто индустријско рачунало било у тим компанијама, показује истраживање компаније Касперски Лаб… »

Већина фондова у тједном плусу

СЕЕбиз 02.10.2017
ЗАГРЕБ - Међу 84 отворена инвестицијска фонда у протеклом су тједну превладали фондови с порастом вриједности удјела. Раст вриједности биљежи 59 фондова, пала су 23 фонда, а два биљеже тједан без постотне промјене. Једанаест… »

Приходи од туризма у првом полугодишту порасли 11,6 посто, на 2,7 милијарди еура

СЕЕбиз 02.10.2017
ЗАГРЕБ - Приходи од туризма у првом полугодишту ове године порасли су за 11,6 посто у односу на исто раздобље прошле године и износили су 2,7 милијарди еура, извијестили су у понедјељак из Министарства туризма, позивајући се… »

Разина бруто иноземног дуга смањена на ону с краја 2008. године

СЕЕбиз 02.10.2017
АНАЛИЗА - Посљедња се три мјесеца биљежи смањење апсолутне разине бруто иноземног дуга, док је на годишњој разини тренд његова пада дуготрајнији и израженији те се у континуитету протеже још од краја 2015. године… »

Снажан скок активности у индустрији еурозоне у рујну; темпо запошљавања на рекордној разини

СЕЕбиз 02.10.2017
ЛОНДОН - Активности у индустрији еурозоне поскочиле су у рујну најснажније у више од шест и пол година, показало је у понедјељак истраживање лондонске твртке Маркит, при чему је настављено гомилање необављених послова… »

Њемачка економија: Кључне инвестиције у дигитализацију и образовање

СЕЕбиз 02.10.2017
КОМЕНТАР - Вратимо се накратко у 2007. годину: Њемачка већ три године биљежи господарски раст, констатирали су економски стручњаци у свом тадашњем извјештају. И споменули да би "најновије турбуленције на финанцијским… »

Њемачко-кинески конзорциј заинтересован за топловод Какањ - Сарајево

СЕЕбиз 02.10.2017
САРАЈЕВО - Реализацијом пројекта снабдјевања Топлинском енергијом из ТЕ Какањ осигурава се дугорочно поуздано снабдијевање топлинском енергијом подручја до/и Сарајево на бази домаћег енергетског ресурса, закључено је на… »

ХСС-ова коалиција побједница недјељних избора у Ораховици

СЕЕбиз 02.10.2017
ОРАХОВИЦА - Коалиција ХСС-а, СДП-а и Странке жена побједница је недјељних, пријевремених избора за Градско вијеће Ораховице - од 15 вијећничких мјеста освојила је осам. Тако је коалицији на челу с ХСС-ом, који у Ораховици… »

Јурчић: Примјер с Ђуром Ђаковићем још један показатељ да Хрватска нема стратешки развој

СЕЕбиз 02.10.2017
ЗАГРЕБ - Сектор посљедњих година биљежи нагли раст, као и експортни промет од око милијарду и пол куна годишње, премда још увијек нису посриједи приходи у рангу бродограђевне или петрокемијске или прехрамбене производње… »

Костренска твртка нуди израду академских радова?!

СЕЕбиз 02.10.2017
КОСТРЕНА - Писање академских радова за друге постао је више него уносан посао, јер огласници су преплављени понудама за израду свих врста радова, а оно што се нуди су брзи, квалитетни и аутентични семинарски, дипломски, али… »