Извор: Телеграф архива вести 02.10.2017

Завршене консултације код председника Вучића: На Андрићевом венцу састали се Брнабић, министри и представници безбедносних…

Телеграф 02.10.2017
У зграду на Андрићевом венцу су стигли председница владе Ана Брнабић, велики део чланова владе и директор Канцеларије за Косово и Метохију. Консултације код председника Србије Александра Вучића, после саопштења Европске… »

Каталонски сценарио на Балкану: Да ли Истра има право да се одвоји од Хрватске?

Телеграф 02.10.2017
Истрани су незадовољни централизованом државом у којој много више новца уплаћују у буџет него што из њега добијају. Исход референдума у Каталонији, иако је формално нелегалан, свима је јасно да ће, какав год био, потпуно… »

Шпанија остаје без пола екипе: Кошаркаши Каталоније би харали Европом!

Телеграф 02.10.2017
Како би изгледала кошаркашка репрезентација нове државе, уколико буде призната? Референдум у Каталонији озбиљан је потрес за политичку ситуацију Европе, и поред тога што шпанска влада одбија да уважи само одржавање… »

Мирјана је 15. септембра кренула код лекара у Новом Саду, и до данас се није вратила

Телеграф 02.10.2017
Тог дана је око девет часова ујутру када је кренула на лекарски преглед ка улици Цара Душана. Мирјана Краснић (60) из Новог Сада нестала је пре више од 15 дана када је напустила Геронтолошки центар на Новом насељу. Запалила… »

60 година од братимљења Београда и Ковентрија: Градоначелници осигурали јачање веза

Телеграф 02.10.2017
- Протеклих шест деценија значе пријатељство, захвалност и добре односе, које у наредном периоду треба само да унапређујемо - поручио је Мали. Градоначелник Синиша Мали састао се данас с градоначелником Ковентрија Тонијем… »

У Београду се у уторак хитно затвара једна од најважнијих улица

Телеграф 02.10.2017
Важно за све оне који иду ка центру града, или живе ту. Због пуцања магистралне топловодне цеви у Његошевој улици, неопходна је хитна интервенција "Београдских електрана", па ће сутра од десет часова у овој улици бити… »

Опет Дете повређено у саобраћајки: Тежак судар код Умчара, двоје погинуло

Телеграф 02.10.2017
Несрећа се догодила у 15.30 у смеру ка Нишу, а та деоница је у прекиду. Две особе су погинуле у саобраћајној несрећи, а једно дете је тешко повређено код петље Умчари на ауто-путу Београд–Ниш. Ређале се саобраћајке… »

Цветановића испитују у затвору, пошто су му убили брата у сачекуши у Врању

Телеграф 02.10.2017
Млађи Цветановић брутално је изрешетан са 30 хитаца 27. септембра 40 минута иза поноћи у класичној сачекуши. Саша Цветановић (36) главни оптужени за убиство Николе Бојовића, биће саслушан о затвору због смрти његовог… »

Пешака ударио камион: Саобраћајка изазвала колапс код Бањалуке

Телеграф 02.10.2017
Несрећа се догодила на магистралном путу Бањалука - Теслић. На магистралном путу Бањалука - Теслић, пешака је ударио камион. Лажна дојава о бомби у Основном суду у Бањалуци: Евакуација због могуће експлозивне направе У… »

Статистика која боли: Млади у Србији сматрају да шамар није насиље, а девојке су им "саме криве" ако их неко нападне - због…

Телеграф 02.10.2017
Један од најјачих митова је став да је девојка која носи уску мајицу и мини сукњу, сама крива ако је мушкарац нападне. Сваки четврти младић у Србији верује да један шамар није насиље, а свака трећа млада особа без обзира… »