Извор: Телеграф архива вести 02.10.2017

Брнабић: Влада Србије се не плаши ванредних парламентарних избора

Телеграф 02.10.2017
Мени је потпуно у реду да, уколико постоји било каква потреба, ми ставимо на пробу задовољство народа нашим радом, мислим да је то потпуно легитимно, рекла је Брнабић. Премијерка Ана Брнабић отворила је данас у Новом Саду… »

Распад у српској кошарци: Три клуба неће да играју домаћу лигу упркос претњама КСС!

Телеграф 02.10.2017
Борац, Вршац и Динамик наступају у другој АБА лиги. Кошаркашки клубови Борац из Чачка, Динамик и Вршац дефинитивно неће играти у Кошаркашкој лиги Србије, већ само АБА другу лигу, упркос претњи санкцијама од… »

Суша је уништила цео Балкан: Због лошег рода воћа и поврћа зиму дочекујемо без домаће ракије!

Телеграф 02.10.2017
Иако је у готово целој Српској прављење домаће ракије већ одавно постало ствар традиције, ове јесени ће већина ракијских котлова само скупљати прашину. Наиме, род јабуке и шљиве је због незапамћене суше подбацио као… »

Газда из пакла: Студента је сачекала немилосрдна порука на фрижидеру, и немогућ рок од 4 дана да се исели! (фото)

Телеграф 02.10.2017
Поруку о исељењу му је оставио на фрижидеру и са закупцем од тада није дошао ни да се поздрави ни да преузме кључеве. Студент Н. М, који није имао закључен писани уговор о закупу са станодавцем, мора брже боље да напусти… »

Данас је празник великих мученика: Ако желите срећу и блаженство морате учинити једну страшну ствар (ФОТО)

Телеграф 02.10.2017
Треба испоштовати овај обичај. Српска православна црква и њени верници сутра обележавају Свете мученике Трофима, Саватија и Доримедонта, због патње коју су преживели у име Исуса Христа и хришћанства. СВЕТИ ТРОФИМ - СЕН… »

Спектакл у Бечу: Теслин времеплов обасјао аустријску престоницу (фото)

Телеграф 02.10.2017
Фасада Техничког универзитета на Карлсплацу послужила је вештом младом уметнику Душану Јововићу као платно да "ослика" и дочара живот и дело Николе Тесле кроз овај аудио-визуелни спектакл. М:тел Аустриа, најмлађа чланица… »

Ако нам деца под хитно не оставе таблете, телефоне и рачунаре, сва ће имати криву кичму веома брзо

Телеграф 02.10.2017
Сматра се да око 50 одсто школараца је неактивно, што временом доводи до кифозе кичме. Тако да бол у леђима указује на мишићне проблеме, али асиметрије трупа су далеко више опасније, и то је неопходно што пре уочити код… »

Најфаталнија масовна пуцњава у америчкој историји: Погинуло 59 људи, 515 рањено у Лас Вегасу! ИСИС преузео одговорност…

Телеграф 02.10.2017
Најмање 50 особа је убијено, а 406 повређено у пуцњави на посетиоце фестивала кантри музике "Рут 91 харвест", у Лас Вегасу, а полиција је објавила да се верује да се нападач убио. Исламска држава преузела је данас одговорност… »

У којим ситуацијама грејање може да буде пуштено и пре званичног, 15. октобра?

Телеграф 02.10.2017
Грејна сезона званично траје од 15. октобра до 15. априла. Почеле су пробе грејања. Београђани, али и грађани других градова у земљи у којима су претходних дана забележене нешто ниже температуре (ујутру поготово), жале… »

Србија остаје без још једног заштићеног храста: Инсекти појели споменик културе стар 300 година

Телеграф 02.10.2017
Одборници Скупштине града Јагодине ће сутра, на седници, расправљати о захтеву Завода за заштиту природе Србије поводом уклањања. Завод за заштиту природе Србије донео је одлуку да храст лужњак у селу Колару стар око 300… »