Извор: Ауто блог архива вести 05.10.2017

И званично: Коенигсегг Агера РС оборио Бугаттијев рекорд 0-400-0 км/х

Ауто блог 05.10.2017
Бугатти Цхирон је недавно оборио светски рекорд од 0-400-0 км/х за само 42 секунде. Све су поткрепили видеом, а на недавно одржаном салону у Франкфурту изложени Цхирон на предњој маски је имао број 42 који се односио управо на… »

Да ли сте некада заборавили дете у аутомобилу? Хиундаи има решење

Ауто блог 05.10.2017
Нови систем проверава, да ли је после закључавања аутомобила неко остао на задњим седиштима. Циљ инжењера био је да спрече евентуално закључавање детета у возилу, што може бити посебно опасно при високим… »

Сукоб челника Волксвагена и Шкоде

Ауто блог 05.10.2017
Водећи људи Волксвагена, као и снажни раднички синдикати инсистирају на премештању производње одређених Шкодиних модела Шкодин све већи успех очигледно не прија много запосленима у самом Волксвагену. Један неименовани… »

"За 10 година биће 10 милиона Тесла возила на улицама"

Ауто блог 05.10.2017
Ову оптимистичну прогнозу објавила је америчка инвестициона банка Морган Стенли. Аналитичар у Морган Стенлију, Адам Џонас, представио је глобалну пројекцију раста броја Теслиних електричних аутомобила на путевима закључно… »

Стäрке: Преправљају савремени Порсцхе Боксстер у ретро копију

Ауто блог 05.10.2017
Захваљујући америчкој компанији Стäрке, заљубљеници у класични Порсцхе Спеедстер из 1950-тих имаће прилику да уживају у модерној реплици овог иконичног аутомобила. Ова фирма са седиштем у Аризони представила је копију… »

И то се дешава: Пијани бициклиста ударио самовозећи ауто

Ауто блог 05.10.2017
Све више ауто-компанија тестира прототипове "аутомобила без возача" на јавним саобраћајницама, па је неминовно да се понеком од тест возила догоди саобраћајна незгода. Будућност припада самовозећим аутомобилима, али пре тога… »

Продаја аутомобила у Великој Британији у септембру мања за 9,3 одсто

Ауто блог 05.10.2017
Како преноси Тањуг, продаја аутомобила у Великој Британији пала је у септембру за 9,3 процента. То је шести узастопни месечни пад продаје, што је повећало реалну опасност да број регистрација нових аутомобила у Британији… »

Лексус прескаче плуг-ин хибриде, погон ће бити на струју и водоник

Ауто блог 05.10.2017
Тоиотин премиум бренд Лексус има нешто другачији поглед на садашњост и будућност погонских склопова у аутомобилима. Јапанци су одлучили да потпуно прескоче плуг-ин хибриде и све своје ресурсе ће преусмерити на електрична… »

Ренаулт ради на још једном СУВ-у

Ауто блог 05.10.2017
Челници Ренаулта су пре тачно годину дана објавили да ће уложити 600 милиона евра у фабрику у Ваљадолиду јер имају план да производе још један аутомобил. Французи су сада открили да ће Цаптур добити брата, односно Ренаулт… »

Ауди Спорт потврдио пет новитета до 2020.

Ауто блог 05.10.2017
Не тако давно Ауди Спорт, раније познат као Qуаттро ГмбХ је у истом тренутку купцима нудио тек један или два модела, али то је већ сада другачије, а у скорој будућности тога се више нећемо ни сећати. Наиме, Стапхан… »