Извор: Дневник архива вести 05.10.2017

Сербиа Фасхион Веек поносно чека домаће колекције у новембру

Дневник 05.10.2017
НОВИ САД: Једина лиценцирана Недеља моде у Србији и највећи модни догађај у Југоисточној Европи „Сербиа Фасхион Веек”, уз учешће више од 50 креатора из целог света, биће одржана од 20. до 26. новембра у Новом Саду, а… »

Вулканске ерупције у Сибиру криве за смрт диносауруса?

Дневник 05.10.2017
Узрок највећег изумирања живог света у историји на планети Земљи могло је бити изазвано великим вулканским ерупцијама у Сибиру, показују нова истраживања. Како наводи британски Индипендент, око 95 посто морског живота и 70… »

Поједе нас отпад, уместо да нас храни

Дневник 05.10.2017
Србија још није направила свих 26 планираних регионалних депонија, с тим да се у овом тренутку ради на потпуном уређивању њих 17, које би требало да на насавременији начин решавају одлагање комуналног отпада. Како се може… »

Неправилно руковање хемијским препаратима угрожава здравље

Дневник 05.10.2017
Паори у раду на својим поседима доста посла имају са хемијским препаратима, прскалицама и атомизерима, па је отуда Опште удружење самосталних пољопривредних произвођача општине Кањижа „Агрокањижа“, томе посветила… »

Полиција поднела кривичну пријаву против жупана

Дневник 05.10.2017
ЗАГРЕБ: Полиција је поднела кривичну пријаву против пожешко-славонског жупана Алојзија Томашевића, из владајућег ХДЗ, због насиља у породици, одузела му један пиштољ за који није имао дозволу и забранила му да приђе… »

ЗКВ: Расписан конкурс за Искру културе

Дневник 05.10.2017
Завод за културу Војводине расписао је конкурс за доделу четири престижне годишње награде за стваралачке резултате у култури и уметности и унапређивању културног живота у АПВ, уз уважавање свеколиких посебности… »

Јубилеј Шаховског клуба Краљица ПТТ из Петроварадина

Дневник 05.10.2017
Шаховски клуб Краљица ПТТ из Петроварадина обележио је леп јубилеј – две деценије постојања и рада. Овај скромни колектив основали су покојни Пера Антонић, у чијој кући се прво и играо шах, затим Цмиљко Бановић… »

Спортске игре Синдиката образовања Србије

Дневник 05.10.2017
У познатом спортском центру Брзеће на Копаонику одржане су Спортске игре Синдиката образовања Србије на којима је учествовало 33 екипе. Такмичари су се надметали у кошарци, одбојци, фудбалу, тенису, пливању, пикаду… »

„Дарфур” би да закупи и да купи „Борели”, а дужан плату и по

Дневник 05.10.2017
За сада су за погоне сомборске Фабрике обуће у стечају „Борели” заинтересована три закупца, сазнаје „Дневник” незванично, а међу њима је и београдско предузеће „Дарфур”, доскорашњи закупац. Закупци треба до 12… »

ЕПС скочио на седмо место и прескочио „Ину”

Дневник 05.10.2017
Девет предузећа из Србије налази се међу 100 најуспешнијих компанија Југоисточне Европе по укупним приходима и нето профиту, на новој ранг-листи за 2016. годину, коју десету годину узастопно прави регионални пословни портал… »