Извор: Дневник архива вести 05.10.2017

Рума: Гласови грађана определили пројектно финансирање

Дневник 05.10.2017
РУМА: Како је саопштено, локална самоуправа Руме финансираће пет пројеката који су добили највише гласова грађана – изградњу лифта у Дому здравља Рума, набавку ормарића за ђаке у школама: „Иво Лола Рибар”, „Душан… »

Покрајински омбудсман: Заштита деце од насиља најпречи задатак

Дневник 05.10.2017
Овогодишњу „Дечју недељу”, која траје до 8. октобра, Покрајински заштитник грађана - омбудсман обележава одржавањем колегијума институције под називом „Заштита деце од насиља – интерсекторски рад и холистички… »

Бечеј: Кредитом измирен дуг за гас

Дневник 05.10.2017
БЕЧЕЈ: После два и по месеца паузе састала се Скупштина општине Бечеј, а за згуснути дневни ред било је потребно више сати рада, без паузе. Готово уобичајено, ниједна одлука није била једногласна. Председник СО Бечеј мр… »

Нови Кнежевац: Успех на тркама запрега паса

Дневник 05.10.2017
НОВИ КНЕЖЕВАЦ: Чланови „Следог спорт клуба Србија” из Новог Кнежевца учествовали су на међународном такмичењу у тркама паса са запрегама у месту Дунахарасти у суседној Мађарској и постигли запажен успех. На… »

Поново ради Народна кухиња у Новом Бечеју

Дневник 05.10.2017
У општини Нови Бечеј од 2013. године током зиме спремају се топли оброци. Са првобитних 150 корисника, број се повећао на 225 из сва четири насељена места ове банатске општине. Храна се од понедељка дели на четири пункта… »

Уклања се Мозаик за Гиниса

Дневник 05.10.2017
НОВИ САД: Почело је уклањање великог Мозаика за Гиниса, који су на Тргу слободе прошлог викенда направили волонтери Хуманитарно-еколошке организације "Чепом до осмеха". То, нажалост, значи да суграђани више неће моћи… »

Брук Шилдс открила како јој се набацивао Трамп

Дневник 05.10.2017
Глумица Брук Шилдс недавно је у једном ТВ шоу како јој се својевремено набацивоао садашњи преседник САД Доналд Трамп. Како је рекла, то је било након његовог развода са првом супругом Марлом Мејплс, а мултимилионер се није… »

Има разлога за задовољство Војводине на Златибору

Дневник 05.10.2017
ЗЛАТИБОР: Слаба киша освежила је златиборски крајолик, али су веома брзо сунчани зраци поново били савезник фудбалерима Војводине. Новосађани су одрадили преподневни тренинг на мини-припремама у готово идеалним условима, што… »

Меморијал „Жарка Петровића”: Победа Новосађана

Дневник 05.10.2017
Одбојкаши Војводина НС Семе славили су на старту 8. Меморијалног турнира “Жарко Петровић” против пријатељског клуба из Грчке Финикаса. На генералној проби за Суперкуп који их очекује за неколико дана Новосађани су… »

За побољшање услова боравка преко 42 милиона динара

Дневник 05.10.2017
У Покрајинској влади су потписани уговори о додели средстава за израду пројектно-техничке документације, намењене установама социјалне заштите за смештај корисника, чији је оснивач Покрајинска влада. Покрајински секретар за… »