Извор: Дневник/Војводина архива вести 05.10.2017

Помоћ и подршка деци без родитељског старања

Дневник 05.10.2017
Млади без родитељског старања - из хранитељских породица и СОС Дечијег села, данас су се представили потенцијалним послодавцима у Скупштини АП Војводине. „Одрасла сам у хранитељској породици. Након пунолетства потражила… »

Сахране за петак, 6. октобар

Дневник 05.10.2017
На Градским гробљима у Новом Саду сутра ће бити одржано седам сахрана, саопштавају из ЈКП „Лисје“. На Градском гробљу у Новом Саду сутра ће бити испраћени Зденка Милошев (1932) у 10.30 часова, Надежда Јерковић… »

Почиње сезонско сређивање пијаца

Дневник 05.10.2017
НОВИ САД: Редовно јесење сређивање градских пијаца почело је на Најлону, а после тога ће се наставити чишћење и на мањим пијацама, попут Каменичке, Петроварадинске, Сателитске, Темеринске и Детелинарске. На том послу… »

Искључења струје за петак, 6. октобар

Дневник 05.10.2017
Због редовног одржавања мреже, струје сутра неће бити у следећим улицама у граду и околини: НОВИ САД: Темеринска 109 - Адеко, од 9 до 11 часова, Лазе Станојевића, од 8 до 10:30 часова,29. новембра, Младих горана… »

Школски цртеж изазвао буру на друштвеним мрежама

Дневник 05.10.2017
ЈАША ТОМИЋ: Цртеж једне ученице осмог разреда Основне школе „Стеван Алексић“ из Јаше Томића „ужарио“ је друштвене мреже. Ученица је на часу ликовног нацртала обешену девојку, а цртеж је био изложен у холу… »

У сусрет отварању спортске дворане у Петроварадину

Дневник 05.10.2017
Спортска дворана у Петроварадину, како незванично сазнајемо, свечано ће бити отворена уочи Дана ослобођења Новог Сада. И док о томе коначну одлуку не потврде представници Савета МЗ Петроварадин и Града Новог Сада, који је… »

Нов асфалт, ивичњаци и трава на делу Булевара ослобођења

Дневник 05.10.2017
Радови на Булевару ослобођења, на потесу од Улице Павла Папа до Футошке пијаце и Јеврејске улице и даље су у току, док су у продужетку, према стадиону, они завршени и ограде уклоњене. У том делу Булевара ослобођења… »

У суботу Михољске задушнице

Дневник 05.10.2017
Поводом Михољских задушница, у суботу ће се традиционално одржати помени на Градском гробљу и свим другим градским и приградским гробљима. Пошто се очекује већа посета, ЈГСП „Нови Сад” повећаће број аутобуса у… »

Кружни ток и обновљена пумпа мењају улаз у Кикинду

Дневник 05.10.2017
КИКИНДА: Радови на изградњи раскрснице са кружним током саобраћаја на улазу у Кикинду код Шумице су започети пре нешто више од недељу дана. Посао вредан око 50 милиона динара поверен је грађевинској фирми „Штрабаг”… »

У основним школама на Клиси и у Шангају библиотекарка помаже ђацима у учењу

Дневник 05.10.2017
Осим редовне помоћи при учењу и свакодневним обавезама коју пружа деци из Шангаја која наврате у тамошњи огранак Градске библиотеке „Трифун Димић”, библиотекарка Драгана Димитров ће од сутра помагати и школарцима ОШ… »