Извор: Ал Јазеера архива вести 10.10.2017

БиХ се побједом опростила од квалификација за СП

Ал Јазеера 10.10.2017
Швицарска и Португал играју утакмицу одлуке о директном учеснику СП-а из групе Б. Ногометна репрезентација Босне и Херцеговине побједом у Естонији завршила је квалификације за Свјетско ногометно првенство, које се наредне… »

Калифорнија: У пожарима нестало 200 људи

Ал Јазеера 10.10.2017
У пожарима је погинуло најмање 13 људи, преноси Ассоциатед Пресс. Област у винској регији Калифорније објавила је да је пријављен нестанак двјестотињак људи, док се чланови породица и пријатељи боре да пронађу… »

У Мостару отворене 'Шантићеве вечери поезије'

Ал Јазеера 10.10.2017
Најстарија пјесничка манифестација на Балкану је отворена уз Шантићеву надалеко познату антологијску пјесму 'Емина'. У Парку "Алексе Шантића" у Мостару у уторак су отворене "Шантићеве вечери поезије", које ће трајати до… »

Пентагону Турска остаје близак савезник у НАТО-у

Ал Јазеера 10.10.2017
Иако су САД и Турска узајамно обуставиле издавање виза, Пентагон поручује да се ништа не мијења у међусобним односима. Гласноговорник Пентагона Роберт Маннинг, коментирајући посљедња догађања у односима између САД-а и… »

Видео: Убијени десеци бораца ИСИЛ-а који су се скривали

Ал Јазеера 10.10.2017
Најмање 40 бораца оружане групе Исламска држава Ирак и Левант убијено је у акцијама које ирачке снаге проводе на подручју округа Хавије у покрајини Киркук. Најмање 40 бораца оружане групе Исламска држава Ирак и Левант… »

Агрокор: Унекс Медиа вјеровницима дугује 14,6 милиона еура

Ал Јазеера 10.10.2017
Концерн, банке и многи медији су међу вјеровницима агенције за закуп и планирање медија својевремено у Агрокорову сувласништву. Трговачки суд у Загребу објавио је рјешење о утврђивању тражбина вјеровника Унекс Медије… »

ММФ: Свјетска економија убрзано расте

Ал Јазеера 10.10.2017
Очекује се да ће Сједињене Америчке Државе, 19 земаља еурозоне, Јапан и Кина забиљежити рекордно брз раст ове године. Међународни монетарни фонд (ММФ) објавио је да свјетско господарство хвата замах и да убрзано расте… »

Не жели само Каталонија независност и аутономију у ЕУ

Ал Јазеера 10.10.2017
Богате сјеверне италијанске регије Ломбардија и Венеција ће 22. октобра на референдуму гласати о већој аутономији. Каталонија није једина регија у Европској унији која тражи већу аутономију или чак независност од централних… »

Русија: САД се претвара да се бори против ИСИЛ-а

Ал Јазеера 10.10.2017
Русија је оптужила САД да се само претвара да се бори против ИСИЛ-а како би успорио напредовање савезника Русије. Русија је оптужила Сједињене Америчке Државе да се само "претварају да се боре против терористичке… »

Вучић поручио Ердогану: Србија уз Турску и у ноћи пуча

Ал Јазеера 10.10.2017
У Београду су Ердоган и Вучић потписали декларацију о оснивању Високог вијећа за сарадњу Србије и Турске и 12 уговора о економској сарадњи. Предсједник Србије Александар Вучић и предсједник Турске Рецеп Таииип Ердоган… »