Извор: Ал Јазеера архива вести 10.10.2017

Хрватска оснива истражну комисију за Агрокор

Ал Јазеера 10.10.2017
ХДЗ и СДП постигли су договор о оснивању истражне комисије и избору уставних судија. Предсједници саборских заступничких клубова ХДЗ-а Бранко Бачић и СДП-а Арсен Баук потврдили су у уторак у Хрватском сабору да су постигли… »

Шта значи укидање БХС језика у сарајевским школама?

Ал Јазеера 10.10.2017
Ресорни министар Елвир Казазовић негира да ће доћи до настанка три школе под једним кровом, док проф. Ханка Вајзовић поручује да ће се и кровови одвојити. Инструкција Министарства за образовање, науку и младе Кантона… »

Трумп укида Обамине мјере за заштиту климе

Ал Јазеера 10.10.2017
Овим ће Трумп испунити обећање из кампање о обнови америчке рударске индустрије, које осуђују борци за очување околине. Администрација америчког предсједника Доналда Трумпа укинут ће кључну мјеру бившег предсједника… »

Узнемирујући снимак: Полиција убила човјека подигнутих руку

Ал Јазеера 10.10.2017
Неколико секунди прије смртоносног рањавања човјек се појављује на вратима свог апартмана подигнутих руку. Нови снимак полицијског убиства Рубена Галинда у америчком граду Цхарлоттеу из септембра ове године открива како… »

Шта је изазвало спор о визама између САД-а и Турске

Ал Јазеера 10.10.2017
Васхингтон и Анкара међусобно су обуставили издавање виза. Одлука Сједињених Америчких Држава да суспендује издавање виза у Турској мотивисана је забринутошћу Васхингтона због политике Анкаре у Сирији и прошлоседмичног… »