Извор: Ал Јазеера/Балкан архива вести 10.10.2017

Погинуо рудар у Руднику мрког угља Бреза

Ал Јазеера 10.10.2017
Осим једног погинулог, у несрећи није било других страдалих, рекли су у Министарству унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона. Рано јутрос у јами рудника мрког угља у Брези дошло је до несреће у којој је смртно страдао… »

Мектић: Повлачење Срба из правосуђа је Додиков авантуризам

Ал Јазеера 10.10.2017
Министар сигурности Босне и Херцеговине каже да је позив предсједника бх. ентитета Република Српска на повлачење Срба из правосуђа због пресуде Насеру Орићу у домену фантазије. Министар сигурности Босне и Херцеговине Драган… »

Берисха: Имам информације о кријумчарењу дјеце ради трговине органима

Ал Јазеера 10.10.2017
Бивши албански челник на свом Фацебоок-налогу написао је да је информацију добио од једног полицајца. Бивши албански премијер и предсједник Сали Берисха објавио је да посједује информацију како се на граници Косова и Албаније… »

Иво Лола Рибар 'посвађао' Хасанбеговића и Бандића

Ал Јазеера 10.10.2017
Градоначелник Загреба вратио бисту народног хероја на старо мјесто, градски заступник најавио правну и политичку расправу. Биста Иве Лоле Рибара, која је 90-их година била отуђена, враћена је у уторак у парк на углу Прилаза… »

Србија од Бјелорусије купује ракетни систем С-300

Ал Јазеера 10.10.2017
Србија у новембру купује од Бјелорусије одбрамбени ракетни систем С-300 и седам МиГ-ова. Србија у новембру купује од Бјелорусије одбрамбени ракетни систем С-300 и седам МиГ-ова, пише Српски телеграф, преноси Тањуг. Предсједник… »

Агрокор: Унекс Медиа вјеровницима дугује 14,6 милиона еура

Ал Јазеера 10.10.2017
Концерн, банке и многи медији су међу вјеровницима агенције за закуп и планирање медија својевремено у Агрокорову сувласништву. Трговачки суд у Загребу објавио је рјешење о утврђивању тражбина вјеровника Унекс Медије… »

Вучић поручио Ердогану: Србија уз Турску и у ноћи пуча

Ал Јазеера 10.10.2017
У Београду су Ердоган и Вучић потписали декларацију о оснивању Високог вијећа за сарадњу Србије и Турске и 12 уговора о економској сарадњи. Предсједник Србије Александар Вучић и предсједник Турске Рецеп Таииип Ердоган… »

Хрватска оснива истражну комисију за Агрокор

Ал Јазеера 10.10.2017
ХДЗ и СДП постигли су договор о оснивању истражне комисије и избору уставних судија. Предсједници саборских заступничких клубова ХДЗ-а Бранко Бачић и СДП-а Арсен Баук потврдили су у уторак у Хрватском сабору да су постигли… »