Извор: Блиц архива вести 10.10.2017

Злоупотреба положаја у костолцу: Ухапшене две особе, оштетиле две фирме за 14 милиона динара

Блиц 10.10.2017
Служба за борбу против организованог криминала, лишила је слободе Ф.Р. (35), бившег руководиоца у државној фирми за рекултивацију о озелењавање "Рио", из Костолца, и М.Ж. (34), одговорно лице у Агенцији за консалтинг и… »

Руси тврде: Северна Кореја има ракету која ће моћи да стигне до САД

Блиц 10.10.2017
Руководство Северне Кореје наводно је пренело руским посланицима да поседује балистичку ракету домета од 3.000 километара која ће, након модернизације, моћи да стигне до америчке територије, јавила је агенција Интерфакс… »

АМСС: Умерен интензитет саобраћаја, путеви проходни

Блиц 10.10.2017
Умерен интензитет саобраћаја и повољни услови за вожњу ове вечери омогућавају добру проходност путева, саопштио је је Ауто-мото савез Србије. На наплатним рампама тренутно се не бележе дужа задржавања, а више… »

Јапанска влада мора да плати одштету становницима близу Фукушиме

Блиц 10.10.2017
Окружни суд Фукушиме наредио је данас јапанској влади и нуклеарној електрани Фукушима да плате 500 милиона јена (4,5 милиона долара) хиљадама бивших становника подручја у близини нуклеарке, који су тражили одштету због… »

"Од свих начина да реши проблем, Шпанија је изабрала српски"

Блиц 10.10.2017
Од свих начина на који би нека влада могла да реши проблем сепаратистичких тежњи, изгледа да је шпанска влада изабрала "српски начин", пише данас часопис "Форин аферс". Шпанска влада сада намерава да укине регионалну… »

Подршка за интегритет: Марко Сомборац добитник прве награде "Катарина Прерадовић"

Блиц 10.10.2017
Слобода медија претворила се у карикатуру, али има наде док је црта уметник пера Марко Сомборац коме је Фондација "Катарина Прерадовић" данас доделила прву годишњу награду за професионални интегритет. То је суштина свечаности… »

После магле, сунце: У Србији сутра још топлије, а од недеље михољско лето

Блиц 10.10.2017
У Србији ће данас бити умерено облачно, у већини места суво, са максималном температуром од 15 до 21 степени, док ће сутра бити још топлије. У јутарњим сатима биће умерено облачно, по котлинама на западу и југу местимично… »

НУНС: Европску федерацију новинара брине третман новинара у Србији

Блиц 10.10.2017
Председник Европске федерације новинара (ЕФЈ) Могенс Блихер Бјерегард изјавио је да га веома брину дешавања у Србији, третман новинара и раст аутоцензуре, пренело је данас Независно удружење новинара Србије (НУНС). - Водећи… »

Јелена Ленголд: Сваки српски писац треба једном месечно да чита Андрића

Блиц 10.10.2017
Андрићева награда за 2016. годину уручена је данас Јелени Ленголд за књигу приповедака "Рашчарани свет" у издању "Архипелага". Награду јој је на свечаности у Задужбини Иве Андрића у Београду уручио академик Миро… »

Српски тужиоци и полицајци на обуци у Италији

Блиц 10.10.2017
Министарка правде Србије Нела Кубуровић и комаданат Финансијске полиције Италије Ђорђо Тоски (Гиоргио Тосћи) потписали су данас Меморандум о сарадњи која предвиђа специјалну обуку спрских тужилаца и полицајаца у Италији за… »