Балкан архива вести 11.10.2017

Ердоган жели да у Србији влада јединство и да буде земља просперитета

Бета видео 11.10.2017
НОВИ ПАЗАР - Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас у Новом Пазару да жели да у Србији влада јединство, слога и да буде земља просперитета те да је Турска спремна на сарадњу са Србијом на сваком пољу и у свим… »

„Државни удар” Бранки Милић укинут притвор”, из Спужа у манастир

Вечерње новости 11.10.2017
Виши суд у Подгорици после годину дана укинуо притвор Бранки Милић. Одбрану спрема у светињи на Биочу, која је дала гаранције за њен смештај. У манастиру Дуга ће имати смештај, храну, али и здравствену заштиту. ВЕЋЕ… »

Сарајеву прети најезда змија

РТВ 11.10.2017
САРАЈЕВО - Две вишеметарске змије пронађене у центру Сарајева, код Основне школе "Муса Ћазим Ћатић" и насеља Ступ, изазвале су нелагоду и страх грађана, а епидемиолог Шефик Пашагић страхује да би таквих случајева могло… »

Додик ће разговарати са српским посланицима у БиХ о Суду

Н1 Инфо 11.10.2017
Председник Републике Српске Милорад Додик најавио је да ће у суботу, 14. октобра, позвати на састанак српске посланике у парламенту БиХ, посланике у Народној скупштини РС, као и представнике Борачке организације и других… »

Хрватски Сабор основао истражну комисију за Агрокор

Н1 Инфо 11.10.2017
Сабор Хрватске је већином гласова основао истражну комисију за Агрокор, која треба да истражи политичку позадину случаја посрнулог хрватског концерна. За оснивање комисије гласало је 113 од укупно 151 посланика хрватског… »

Црногорска опозиција: Марковић зове ОЕБС у помоћ

РТВ 11.10.2017
ПОДГОРИЦА - Црногорска опозиција, која бојкотује рад парламента од прошлогодишњих ванредних парламентарних избора, жестоко је реаговала на захтев премијера Душка Марковића упућен ОЕБС-у да обезбеди присуство опозиционих… »

"Хрвати бесрамно скривају своје злочине"

Б92 11.10.2017
Јеврејски медиј из САД ”Таблет” објавио је текст под насловом "Хрватска безочно покушава да из историје избаци своје злочине у Холокаусту". На почетку текста Менахема Розенсафта подсећа се да су лидери јеврејске заједнице… »

ЦИНС: Кустурица прекршио четири члана Закона о Агенцији

Н1 Инфо 11.10.2017
Агенција за борбу против корупције утврдила је да је редитељ и председник скупштине Парка природе Мокра Гора, Емир Кустурица прекршио четири члана Закона о Агенцији, од којих се два односе на сукоб интереса, објавио је Центар… »

Драма у Сплиту: Активирао бомбу и убио се

Вечерње новости 11.10.2017
Мушкарац на плажи Каштелет у Сплиту остварио је претњу и извршио самоубиство активирањем бомбе. Мушкарац на плажи Каштелет у Сплиту остварио је претњу и извршио самоубиство активирањем бомбе, потврдила је локална… »

Севали ножеви и пиштољи: Туча у Тузли, повређене две особе

Блиц 11.10.2017
Два мушкарца повређена су у тучи која је синоћ избила у тузланском насељу Булевар. Наиме, како је потврђено у МУП Тузланског кантона, у улици Радета Пелеша најпре је дошло до туче више особа, а затим и до пуцњаве. -… »