Сејдиновић: Изјаве Брнабић о медијима цинизам и игноранција

Бета 11.10.2017

Председник Независног друштва новинара Војводине (НДНВ) Недим Сејдиновић изјавио је данас да председница Владе Србије Ана Брнабић својим изјавама о медијској сцени на најбољи начин презентује "цинизам и игноранцију".

Сејдиновић је за Бету оценио да су управо тај "цинизам и игноранција" Брнабић највероватније биле препоруке за "место премијерке у једном ауторитарном систему".

Брнабић је јуче у Европском парламенту у Бриселу изјавила да не сматра да у Србији нема истраживачког новинарства, али да "нема објективног новинарства, јер је јако мало објективних новинара".

"Њене изјаве су пре свега злонамерне и показују потпуно незнање како би медији требало да функционису у демократској земљи и која би требало да буде њихова улога, а она износи и неке тврдње које су проверљиво нетачне", казао је Сејдиновић.

Према његовом мишљењу, тврдње које је изнела Брнабић указују да Влада Србије нема намеру да обезбеди елементарне услове за медијске слободе.

"Осим тога, те изјаве показују и да се Србија, без обзира на отворена поглавља у преговорима са ЕУ, у смислу демократизације и владавине права, много брзе приблизава Ердогановој Турској него ЕУ", додао је Сејдиновић.

(Бета, 10.11.2017)

Кључне речи

Коментари

Повезане вести »

Друштво, најновије вести »