Zvezda lako do pobede nad Dinamom

Beta 11.10.2017

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije, pošto su večeras u Beogradu pobedili Dinamo iz Vranja sa 5:0 u zaostaloj utakmici šesnaestine finala.

Zvezda je do trijumfa stigla golovima Luke Adžića u 25, prvom minutu sudijske nadoknade vremena prvog dela igre i 60. minutu, Aleksandra Pešića u 44. i Slavoljuba Srnića u 76.

Ekipa Vladana Milojevića nastupila je u kombinovanom sastavu pred oko 2.500 gledalaca na stadionu "Rajko Mitić", ali je i pored toga prikazala solidnu igru protiv lidera Prve lige Srbije.

Gosti iz Vranja su prvi pripretili posle dobrog kontranapada u 11. minutu, ali je udarac Mlađana Stevanovića sa omo 18 metara završio malo pored gola.

Crveno-beli su otpor protivnika uspeli da slome tek u 25. minutu i to iz slobodnog udarca sa oko 18 metara koji je precizno izveo Adžić.

Zvezda je u nastavku susreta pokušavala da uspostavi kontrolu, ali Dinamo je pružao dobar otpor.

Domaćin je ipak u 44. minutu duplirao vođstvo nakon što je Pešić nadvisio odbranu Vranjanaca posle kornera Slavoljuba Srnića s desnog boka, da bi samo dva minuta kasnije Adžić povisio na 3:0 i praktično rešio pitanje pobednika nakon odličnog kontranapada.

U nastavku susreta Dinamo je pokušavao da probije odbranu Zvezde, ali mu to nije polazilo za rukom.

Adžić je svoj het-trik kompletirao u 60. minutu posle još jedne kontre, a kao i kod trećeg gola, asistent je bio Pešić.

Zvezda je konačan rezultat postavila u 76. minutu i to posle još jedne kontre, a ovog puta strelac je bio Srnić.

Crveno-beli su u poslednjih desetak minuta meča igrali s desetoricom igrača, pošto je Abraham Frimpong posle jednog duela pao na glavu, a trener Milojević je prethodno iskoristio sve tri izmene. Frimpong je potom kolima hitne pomoći odvezen u bolnicu.

Do kraja susreta igralo se uglavnom na sredini terena bez ozbiljnijih šansi na obe strane.

(Beta, 10.11.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »