Друштво архива вести 11.10.2017

Михољско лето у пуном сјају: Среда у Србији сунчана и топла, до 22 степена

Курир 11.10.2017
У Србији ће ујутро бити умерено облачно, по котлинама на западу и југу местимично магла а током дана претежно сунчано и топлије, саопштио је Хидрометеоролошки савез Србије. Ветар ће бити слаб, јужни и југозападни… »

Нови руски шеф у Нишу: Нећемо оставити Србију на цедилу

Данас 11.10.2017
Нећемо оставити Србију на цедилу рекао је нови директор Српско-руског хуманитарног центра у Нишу Виктор Гуљевич у интервјуу Спутњику и додоао да му не пада на памет да некога убеђује да то није војна база. Долазак Виктора… »

"Новости": Србија неће укинути потерницу за Орићем

РТС 11.10.2017
Србија неће укинути међународну потерницу за ратним командантом тзв. Армије Босне и Херцеговине у Сребреници, Насером Орићем, чак и ако буде потвређена ослобаћајућа пресуда Суда у Сарајеву, пишу данашње "Вечерње… »

Данас: Шарчевић у допису школама - у пензију с 65 година

Н1 Инфо 11.10.2017
Министар просвете Младен Шарчевић упутио је налог свим школама да одмах поступе по Закону о основама система образовања и и васпитања и издају решење о престанку радног односа запосленима који су напунили 65 година живота… »

Овако то види Запад: Београд вековима био под Османлијама, а сад Ердоган...

Вести онлине 11.10.2017
Турски ангажман на Балкану је у порасту, оцењује швајцарски дневник Ноје цирхер цајтунг у тексту поводом посете турског председника Реџепа Тајипа Ердогана Београду. Лист наводи и да су турске инвестиције 2016. износиле 1,66… »

Група "За слободу медија": Изјава Ане Брнабић неоснована и паушална

Данас 11.10.2017
Група "За слободу медија", која окупља медије, медијска удружења, организације цивилног друштва, новинаре и новинарке, грађане и грађанке, сматра неоснованим и паушалним оцене премијерке Ане Брнабић о новинарству и… »

Београд: Ученик физички напао професорку, протест у школи

Вести онлине 11.10.2017
Професорку Трговачке школе у Београду физички је напао ученик те школе. Колектив се окупио како би изразили незадовољство због напада на њихову колегиницу. Наиме, 29. септембра испред Трговачке школе професорку те школе… »

Хашки суд поставља заступника Шешељу за расправу о жалби

РТС 11.10.2017
Војиславу Шешељу хашки суд ће поставити правног заступника за предстојећу расправу о жалби Тужилаштва на првостепену ослобађајућу пресуду коју је Трибунал изрекао Шешељу прошле године. Суд је саопштио да ће улога… »

Србија се померила степеник више на мапи донорства

РТВ 11.10.2017
БЕОГРАД - Од почетка године потписано је око 160.000 донорских картица, што је Србију померило степеник више на мапи донорства, саопштила је данас "Хемофарм Фондација" поводом Европског дана донора органа. Та Фондација… »

Дечји бракови ретки у општој популацији, чести код Рома

Вечерње новости 11.10.2017
Дечји бракови ретка су појава у општој популацији у Србији, али су веома чести у ромској популацији, где 57 одсто девојчица ступа у брак пре навршене 18 године, а готово свака пета пре навршене 15 године. Дечји бракови… »