Извор: Блиц архива вести 11.10.2017

Специјалци спашавају чуваре: Обрачун банди у мексичком затвору, 13 погинулих

Блиц 11.10.2017
Најмање 13 особа је убијено у сукобу супарничких банди у затвору у мексичкој држави Нуево Леон, а безбедносне јединице пслате су да смире побуну, саопштио је државни званичник. Он је рекао новинарима да су безбедносне снаге… »

Ужас у Аустрији: Осванула свињска глава пред вратима смештаја за избеглице

Блиц 11.10.2017
Аустријска полиција у покрајини Тирол тренутно истражује нови случај постављања свињске главе испред смештаја за избеглице. Станари избегличког смештаја у месту Кирхбихел пронашли су пред улазним вратима свињску главу, и… »

И приватни вртићи од: 7.00 Установе које дотира Град Београд мораће да се прилагоде родитељима

Блиц 11.10.2017
Приватни вртићи, који су на списку за субвенције Града Београда, почињаће убудуће са радом од седам часова ујутру, баш као што је то случај и са државним предшколским установама. Градски секретар за образовање и дечју… »

Обвезнице подигле прометна берзи, тржиште акција стагнира

Блиц 11.10.2017
На Београдској берзи је данас забележен солидан промет, али пре свега услед великог трговања државним дужничким папирима. Укупан промет достигао је 205,6 милиона динара (1,7 милиона евра). Индекс БЕЛЕКС15 је благо ослабио на… »

Да ли га препознајете? Старац из Новог Сада полно узнемиравао девојчицу (13), сумња се да је било још жртава

Блиц 11.10.2017
Новосадска полиција ухапсила је М.К. (82) због сумње да се на улици и у градском аутобусу вербално и физички непримерено понашао према девојчици (13). Он је задржан до 48 сати због сумње да је учинио кривично дело полно… »

Кад дрога гори: Уништено више од тоне наркотика (видео)

Блиц 11.10.2017
У Термоелектрани "Никола Тесла" у Обреновцу данас је уништено 1.160 килограма наркотика и других психоативних супстанци које је полиција запленила у претходном периоду. Директор полиције Владимир Ребић, који је присуствовао… »

Након шест година прорадио вулкан у Јапану

Блиц 11.10.2017
Вулкан Шинмоедаке на југу Јапана прорадио је данас први пут након шест година, избацујући облаке пепела сто метара у ваздух, а локалном становништву је наређено да се држи што даље. Након ерупције која се догодила у 5.34… »

Додик о посети Ердогана: "Србија одлучује како ће кога дочекати"

Блиц 11.10.2017
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас, поводом посете турског председника Реџепа Тајипа Ердогана Београду, да Србија одлучује о томе како ће некога дочекати и какву ће му пажњу указати. - Немам ништа… »

Триван: Приоритет пречишћавање отпадних вода у Србији

Блиц 11.10.2017
Министар заштите животне средине Горан Триван изјаво је данас у Крагујевцу да је први приоритет тог министарства прерада отпадних вода у Србији у коју треба да се уложи око пет милијарди евра. Он је рекао да ће тај процес… »

Дачић: Уплитање "треће стране" може само да успори наш преговарачки процес

Блиц 11.10.2017
Потпредседник Владе Србије и министар спољних послова, који учествује на годишњем састанку шефова дипломатије Вишеградске групе и Западног Балкана, у Будимпешти, поручио је непотребно увођење "треће стране" у оцену… »