Извор: Блиц архива вести 11.10.2017

Мали: Никад мање незапослених у последњих десетак година

Блиц 11.10.2017
Број незапослених у Београду је на крају септембра износио 89.392 и то је најмањи број незапослених у главном граду после више од деценије, изјавио је данас градоначелник Синиша Мали. – Београд је још једном потврдио да је… »

Тереза Меј неће да каже да ли би гласала за Брегзит

Блиц 11.10.2017
Британска премијерка Тереза Меј одбила је да каже да ли би гласала за Брегзит када би се одржао још један референдум. "Гласала сам из добрих разлога у то време, али околности се мењају и мислим да би сви требало да будемо… »

Два удеса у Нишу: Повређено шестогодишње дете и три путника у аутобусу

Блиц 11.10.2017
Три путника у аутобусу и једно шестогодишње дете повређени су у две одвојене саобраћајне незгоде које су се десила у Нишу у протекла 24 часа. Према подацима Хитне помоћи из Ниша дете је повређено у судару два аутомобила… »

Несрећа на Алпима: Две особе нестале, трећа повређена у лавини

Блиц 11.10.2017
Две особе су нестале, а трећа је повређена у лавини у швајцарским Алпима, саопштила је полиција, преносе локални медији. Они су радили на проширењу стазе за скијаше у близини места Унтершахтен на висини од око 1.500 метара… »

ЕУ покреће рат против супермаркета: Уживају "супер моћ", од сада ће свако "добити свој део колача"

Блиц 11.10.2017
Велики трговински ланци попут британског "Теска" и француског "Карфура" могли би да буду жртве рата који би ЕУ ускоро могла да покрене. Бројни фрамери земља ЕУ годинама се жале на то да готово немају никакве шансе да… »

Алармантно и биће све горе: Немојте да се изненадите ако вам дете уместо педијатра буде лечио лекар опште праксе

Блиц 11.10.2017
Београдски Дом здравља "Палилула" два пута је расписивао конкурс за пријем педијатара, али се на њега нико није јављао. Због тога су били приморани да у школском диспанзеру децу прегледају лекари опште медицине, јер… »

Последња слика Да Винчија из приватне колекције на аукцији

Блиц 11.10.2017
Последња слика Леонарда Да Винчија, која се налази у једној приватној колекцији, биће наредног месеца продата на аукцији код Кристија у Њујорку, саопштила је данас та аукцијска кућа. Вредност слике процењена је на 100… »

Зукорлић: Коначно су разни терети из прошлости иза нас

Блиц 10.10.2017
Посланик Муамер Зукорлић каже да су се данас, приликом посете председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана Србији, могле чути оптимистичне поруке које указују на то да је у односима две земље окренута нова страница. Зукорлић… »

Шутановац ће бити кандидат за градоначелника, а ево како је ДС донела ту одлуку

Блиц 11.10.2017
Драган Шутановац биће кандидат Демократске странке за градоначелника Београда, сазнаје ексклузивно „Блиц”. После вишемесечног промишљања и договора, како опозиције тако и унутар саме Демократске странке, одлука је пала… »

Живот иза решетака: Документарац Дејана Петровића о затвореницима на фестивалу у Амстердаму

Блиц 11.10.2017
Документарни филм „Исти“ редитеља Дејана Петровића из Пожеге имаће светску премијеру у такмичарском програму ИДФА, највећег фестивала документарног филма на свету, који се од 15. до 26. новембра одржава у Амстердаму… »