Извор: Блиц/Друштво архива вести 11.10.2017

Магла за почетак дана, а онда сунце и 25 степени. Ево до када ћемо уживати у лепом и топлом времену

Блиц 11.10.2017
После облачног јутра, у Србији ће током дана бити претежно сунчано и топлије него јуче. Сутра нас очекује још лепши дан - биће сунчано, а максимлна дневна биће до чак 25 степени Целзијусових. Према прогнози, лепо време… »

Хаг: Шешељу је одређен правни заступник за расправу о жалби

Блиц 11.10.2017
Апелационо веће Трибунала у Хагу донело је данас одлуку да Војиславу Шешељу постави правног заступника за предстојећу расправу о жалби тужилаштва на прошлогодишњу ослобађајућу првостепену пресуду. У одлуци, коју је… »

Поражавајући подаци: Дечји бракови у Србији у сталном порасту, најмлађа млада имала је свега 11 година

Блиц 11.10.2017
Дечји бракови ретка су појава у општој популацији у Србији, али су веома чести у ромској популацији, где 57 одсто девојчица ступа у брак пре навршене 18 године, а готово свака пета пре навршене 15 године. У ромској заједници… »

"Свет иде у погрешном правцу": Десет пута више гојазне деце него пре 40 година. Зашто?

Блиц 11.10.2017
Број гојазне деце и адолесцената се удесетостручио од 1975. године, мада у свету и даље има више неухрањене деце, показује студија објављена данас, која позива на борбу против те две појаве изазване лошом исхраном. Уколико… »

Алармантно и биће све горе: Немојте да се изненадите ако вам дете уместо педијатра буде лечио лекар опште праксе

Блиц 11.10.2017
Београдски Дом здравља "Палилула" два пута је расписивао конкурс за пријем педијатара, али се на њега нико није јављао. Због тога су били приморани да у школском диспанзеру децу прегледају лекари опште медицине, јер… »

АМСС: Умерен интензитет саобраћаја, добра проходност путева

Блиц 11.10.2017
Временске прилике вечерас утичу повољно на одвијање саобраћаја, саопштио је Ауто-мото савез Србије. Коловози су суви, а проходност добра, возаче очекује умерен интензитет саобраћаја, који се на путевима првог и другог… »

Шта се дешава са српским "миговима": Пре него што полете морамо из њих да повадимо нешто поверљиво

Блиц 11.10.2017
"Мигови" из Русије који су недавно допремљени у Србију неће моћи да лете на војној паради 20. октобра, а у оперативној употреби биће на пролеће или лето 2018. године. До тада би из њих требало да буде извађена руска опрема… »

Ако Трамп упрска споразум века, неминовно следи рат светских размера

Блиц 11.10.2017
Кроз неколико дана знаће се да ли ће председник Америке Доналд Трамп ратификовати нуклеарни споразум са Ираном. Ипак, многи сматрају да ће готово сигурно одбити да то уради, и већ размишљају о последицама те одлуке. Два… »

Гуљевич: Приче да смо шпијунски центар су смешне, не схватам зашто још немамо дипломатски статус

Блиц 11.10.2017
Нови директор Руско-српског хуманитарног центра (РСХЦ) Виктор Гуљевич изјавио је данас да му није разумљиво због чега Центар још није добио дипломатски статус, и додао да то успорава и компликује рад Центра. "Не разумем због… »

Транспарентност Србија: Спорна процедура за набавку патролних возила МУП, зашто су деца отрована?

Блиц 11.10.2017
У Србији су прописи који су усвајани, а некада и мењани после 2000. године углавном остајали мртво слово на папиру у многим ситуацијама, посебно код јавних набавки, рекао је данас председник организације Транспарентност Србија… »