Извор: Данас архива вести 11.10.2017

Брнабићева у Крушевцу о првих сто дана Владе

Данас 11.10.2017
Премијерка Ана Брнабић резултате рада Владе у првих сто дана представиће 14. октобра у Крушевцу, саопштено је из Градске управе Крушевца. Да ће премијерка и министри тог дана у Крушевцу боравити поводом обележавања 14. и… »

Закон "шаље" директоре школа у пензију

Данас 11.10.2017
Министар просвете Младен Шарчевић упутио је налог свим школама у Србији да одмах поступе по Закону о основама система образовања и васпитања и издају решење о престанку радног односа запосленима који су напунили 65 година… »

Спаљено више од тоне дроге

Данас 11.10.2017
У Термоелектрани „Никола Тесла“ у Обреновцу данас је уништено 1.160 килограма наркотика и других психоативних супстанци које је полиција запленила, а директор полиције Владимир Ребић, који је присуствовао спаљивању… »

Дуг од пет милиона евра граду - просто нестао

Данас 11.10.2017
* Савет за борбу против корупције утврдио да је 566,4 милиона динара, колико су фирме Пивеј инвест и Со-ло инвест дуговале Београду, једноставно избрисано из каснијих извештаја, без икаквих назнака да је тај дуг икада измирен *… »

Усклађивање радног времена приватних вртића са потребама родитеља

Данас 11.10.2017
Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак састао се данас са представницима Удружења приватних вртића у Београду са којима је договорено да приватни вртићи, који су на списку за субвенције Града, ускладе… »

Група "За слободу медија": Изјава Ане Брнабић неоснована и паушална

Данас 11.10.2017
Група "За слободу медија", која окупља медије, медијска удружења, организације цивилног друштва, новинаре и новинарке, грађане и грађанке, сматра неоснованим и паушалним оцене премијерке Ане Брнабић о новинарству и… »

Брнабић: У Србији нема објективног новинарства

Данас 11.10.2017
Премијерка Ана Брнабић изјавила је пред Европским парламентом у Бриселу да у Србији нема објективног новинарства, јер је јако мало објективних новинара. Она је у расправи у Спољнополитичком одбору ЕП и на поруке неких посланика… »

Већи број донора ове године у Србији

Данас 11.10.2017
Србија је ове године забележила највећи помак у трансплантацији органа, тренутно има 4,2 донора на милион становника, а прошле године имала је два донора на милион становника. Захваљујући даваоцима органа и њиховим… »

Хиљаду и по девојчица у Србији затрудни пре 18. године

Данас 11.10.2017
Дечији бракови у Србији су и даље заступљени, највише међу ромском популацијом где близу 60 одсто девојчица ступа у брак пре навршених 18 година, док једна од пет то учини пре 15. године, говоре подаци из УНИЦЕФ-овог… »

Јесењи фестивал Кустурице

Данас 11.10.2017
Други Јесењи позоришни фестивал редитеља Емира Кустурице одржаће се 27. и 28. октобра на Мећавнику. Изрека нашег прослављеног књижевника, Матије Бећковића „Као да живимо у међувремену“, овогодишњи је слоган… »