Извор: Данас архива вести 11.10.2017

Баку (2): Живот у префабрикованом контејнеру

Данас 11.10.2017
Са тешкоћом се стиже до мора - песак, зујање, топао и влажан ваздух, бледа месечина успоравају ход. По плажи су расуте коре од лубенице, пластичне боце, искоришћене папирне марамице. На једном деблу које се ко зна како… »

Смит: Без политичке воље унутар ЕУ за војно ангажовање у мировним операцијама

Данас 11.10.2017
Идеја о робусним мировним снагама Европске уније није остварена, оценио је професор Мајкл Смит са Универзитета у Абердину, који је данас на почетку Београдског безбедносног форума одржао предавање о безбедносној политици ЕУ и… »

Агрокор изгубио 1,5 милијарди евра

Данас 11.10.2017
* Председник ванредне управе Агрокора Анте Рамљак саопштио да је Агрокор давао позајмице Тодорићу, али и да је власник Агрокора на рачун фирме трошио милионе евра на луксуз - од путовања и авиона до ексклузивног женског… »

Србија послала непотпуне документе о радикалима у Хаг

Данас 11.10.2017
Хашки трибунал затражио је од Србије да тужитељки у процесу против представника Српске радикалне странке, Вјерице Радете и Петра Јојића, оптужених за непоштовање тог суда у предмету против њиховог шефа Војислава… »

Слабије плаћени послови иду женама

Данас 11.10.2017
* Јанковић: Неопходно охрабривати и девојчице и дечаке да занимања бирају на основу сопствених интересовања и амбиција, а не на основу стереотипа * Атанацковић: Разлике недопустиве, одабрати раднике не према полу, већ по… »

Јавна набавка за бициклистичке стазе

Данас 11.10.2017
Град Пожаревац планира изградњу три пешачко-бициклистичке стазе, због којих је расписао јавну набавку за израду техничког пројекта. Једна стаза водиће од Пожаревца до Костолца, друга од Пожаревца до Љубичева, а трећа… »

Протест Синдиката образовања

Данас 11.10.2017
У уторак је у центру града одржан протест Синдиката образовања Пожаревац, који тражи да се из процедуре повуче нацрт новог Закона о запосленима у јавним службама и да се просветарима повећају плате за 25 одсто. Осим… »

Донација Општој болници у Пожаревцу

Данас 11.10.2017
Опште болница у Пожаревцу прва је болница у Србији која ће користити најсавременији холтер апарат за дијагностиковање поремећаја дисања у сну. Захваљујући донацији компаније “Месер Техногас”, лекари интерног одељења… »

Најбржи опоравак нафтне индустрије

Данас 11.10.2017
* У Министарству нафте (МоП) процењују да је Ирану потребно око 200 милијарди долара инвестиција у нафту, гас и петрохемијску индустрију у наредних пет година. Нафта је одувек била велики покретач иранске економије. Приходи од… »

Мосуровић: И даље сам незапослен

Данас 11.10.2017
Смењени директор ОШ Светозар Милетић, Мирољуб Мосуровић демантовао је вест да ће убудуће радити у Савезу за спорт и физичку културу и за Н1 рекао да је незапослен. "Налазим се на листи технолошких вишкова, делим судбину… »