Извор: Данас архива вести 11.10.2017

Пућдемон: Каталонија је независна, али ћемо решење тражити у преговорима

Данас 11.10.2017
Каталонски председник Карлес Пућдемон прогласио је Каталонију независном државом. Он је вечерас истакао да ће доношење "декларације о независности" бити одложено на неколико недеља због тога што жели да обави преговоре… »

Да ли постоји балканска душа?

Данас 11.10.2017
Грчки фоторепортер Тодорис Николау провео је последње три године на Балкану покушавајући да одговори на питање - постоји ли балканска душа? Управо је то и наслов његове изложбе, "У потрази за балканском душом", о којој је… »

Орлићи победили репрезентацију Русије

Данас 11.10.2017
Млада репрезентација Србије, играчи до 21 године, савладала је у Новом Саду селекцију Русије са 3:2, трећем колу квалификација за Европско првенство у Италији и Сан Марину 2019. године. Наша селекција има максималан учинак у… »

Сатира фест: Награда Сергеју Трифуновићу

Данас 10.10.2017
У организацији Београдског афористичарског круга, вечерас је на београдском Коларцу одржан Сатира фест, током којег су бројни афористичари из Србије и суседних држава читали своја дела, након чега су додеље награде… »

Добар Марјановић и солидни Загорац

Данас 10.10.2017
На девет дана до почетка НБА лиге клубови полако завршавају припремни део, у чијем су гро плану предсезонске утакмице. У ноћи између понедељка и уторка наступила су двојица српских играча, након одлуке тренера Кингса Дејва… »

Повереница: Могуће је постићи равноправност

Данас 10.10.2017
Без обзира што ће увек постојати појединачни примери кршења људских права, могуће је постићи равноправност и изборити се са дискриминацијом, изјавила је данас повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић, која… »

Специјална медаља Линди Вонг из Кине

Данас 10.10.2017
На свечаности поводом Дана града, 9. октобра, додељена су највиша градска признања појединцима и колективима који су допринели развоју Ужица, а послате су поруке о потреби бржег развоја града и "о вечном српско-кинеском… »

Опоравак индустрије немогућ без јасне државне стратегије

Данас 10.10.2017
Неопходно је да се синдикати изборе за права радника која држава гуши како би се додворавала страним инвеститорима, који у Србију долазе у потрази за јефтином радном снагом. Један је од закључака са данашњег округлог стола… »

Отворен осми "Босифест"

Данас 10.10.2017
У "Сава центру" вечерас је отворен осмог Београдски интернационални филмски фестивал особа са инвалидитетом – „Босифест”, која се под слоганом „Покрени промену” одржава до 12. октобра. Публика ће моћи да види 18… »

Уметност против стигматизације

Данас 10.10.2017
Старост, болест, инвалидитет нису бауци и управо вођени овом идејом запослени у зрењанинском музеју покренули су креативне радионице за кориснике Геронтолошког центра Зрењанин. Предавања и израда радова одржавају се у дому… »