Извор: Дојче веле архива вести 11.10.2017

Балканске копије Ердогана

Дојче веле 11.10.2017
Штампа на немачком језику се између осталог бави и Србијом. За то је имала три повода: посету турског председника Ердогана Београду, гушење критичких медија и – једну успешну ИТ-фирму из Београда. „Ердоган као носилац… »

„Не познајем је, али је терористкиња…“

Дојче веле 11.10.2017
Турско-немачка новинарка Мешале Толу од маја је у турском затвору. Са трогодишњим сином. Данас (11.10.) почиње суђење, а њена бранитељка Езги Гунгорду за ДВ оцењује да је оптужница неутемељена. У Турској је 6. маја… »

Дијалог па независност?

Дојче веле 11.10.2017
Каталонски лидер Карлес Пуџдемон изјавио је да ће преузети мандат да Каталонија постане независна држава, али да суспендује проглашење независности на пар недеља у очекивању дијалога с централним шпанским властима. „У… »

Путин и Ердоган – прави пријатељи?

Дојче веле 11.10.2017
Турска је чланица НАТО. Зато је и више него неуобичајено то што Анкара жели да купи руско оружје. Да ли се између Анкаре и Москве назире блиско партнерство? Миодраг Шорић сматра да нема разлога за узбуну. И један и други… »

Дијалог као шанса

Дојче веле 11.10.2017
Каталонски председник Пуџдемон прогласио је независност. И одмах се повукао. То је разуман корак и понуда коју влада у Мадриду с Рахојем на челу не би смела да одбије, сматра Марија Сантасесилија. Очекивања уочи наступа… »

Каталонска историја страсти

Дојче веле 11.10.2017
Каталонци ових дана масовно излазе на улице да би показали да хоће да напусте Шпанију. Но, мађу њима многи желе и да остану у тој држави. Каталонски национализам увек је био споран. Ево како је настајао. Ништа против… »

„Мислила сам да ми је ћерка чудовиште!“

Дојче веле 11.10.2017
Борис, Наталија, Кирил… ДВ преноси приче младих гејева и лезбејки из Русије, земље у којој је хомофобија широко распрострањена. Њихове исповести забележио је наш дописник из Москве Јуриј Решето. „Њихова срца треба… »

Две хиљаде километара далеко од ћерки

Дојче веле 11.10.2017
Једна мајка из Хановера већ годинама се бори да своје две ћерке врати назад из Туниса у Немачку. Тамо их је одвео отац, његовој породици. И иако јој суд чак и у Тунису даје за право, она ћерке сме само да посећује. Катарина… »

Прљава изборна кампања

Дојче веле 11.10.2017
Аустрија се, уочи парламентарних избора, суочила с најпрљавијом медијском кампањом у новијој историји. Шефови двеју владајућих странака жестоко су се сукобили, а од тога, наравно, профитирају популисти. Аустријанци ових… »