Извор: Курир/Балкан архива вести 11.10.2017

Густ распоред активности у новом пазару: Вучић и Ердоган разговарали са председницима бројних општина

Курир 11.10.2017
Председници Србије и Турске Александар Вучић и Реџеп Тајип Ердоган стигли су нешто после 13 часова у Нови Пазар и одмах се састали са градоначелницима и председницима општина Нови Пазар, Рашка, Краљево, Сјеница, Тутин… »

Из затвора у манастир: Амфилохије гарантовао за Бранку Милић, оптужену за покушај тероризам у Црној Гори!

Курир 11.10.2017
ПОДГОРИЦА - Виши суд у Подгорици укинуо је данас притвор српској држављанки Бранки Милић, оптуженој за умешаност у покушај тероризма на дан прошлогодишњих парламентарних избора у Црној Гори. Притвор јој је укинут после… »

(Видео) Шта се то догађа у Сарајеву: Још једна змијурина примећена у граду, а ова је дужа од 2 метра!

Курир 11.10.2017
Након што је у сарајевској Основној школи "Муса Ћазим Ћатић" примећена змија од два метра, и становници насеља Ступ имали су прилику да се сусрестну са сличним "чудовиштем". У улици Алеја Босне сребрене узнемирени… »

Додик повлачи посланике из парламента БиХ: Тужилаштво и суд постављени мимо Устава!

Курир 11.10.2017
Председник Републике Српске Милорад Додик најавио је да ће у суботу, 14. октобра, позвати на састанак српске посланике у парламенту БиХ, посланике у Народној скупштини РС, као и представнике Борачке организације и других… »

Драма у бих: Морска вода продире у Неретву, звог пресољене реке полопривредници на муци!

Курир 11.10.2017
Да море драматично продире у Неретву, у чијем је току још пре деценију утврђена велико присуство морске воде, и то од њеног ушћа у суседној Хрватској па све до Вишића у чапљинском крају, показују стална мерења на… »

Најтежи посао црногорских чувара затвора: Кад беба заплаче, нема се куд!

Курир 11.10.2017
У Заводу за извршење кривичних санкција, поред свакодневних прича затвореника и затвореница, често се може чути и плач беба, чије мајке су привремено дом замениле затворским зидинама, због извршења кривичних дела… »

Последњи дани кампање у Македонији: Локални избори у недељу на 3.500 бирачких места

Курир 11.10.2017
Партије, коалиције и независни кандидати данас настављају своју предизборну кампању са скуповима и састанцима са грађанима широм Македоније. Коалиција "Живот у Македонији" коју предводи СДСМ одржаће састанке са грађанима у… »

(Видео) Снимак који је обишао регион: Потукли се на турниру, једва их раздвојили!

Курир 11.10.2017
На интернету се појавио снимак који је приказао атмосферу после једног турнира у Босни и Херцеговини, тачније из околине Прозора. Мушкарци су се прво гурали, а онда и потукли, па је на крају морала да интервенише и полиција… »

Језива смрт у Словенији: Разјарени ован убио власницу фарме

Курир 11.10.2017
Власницу мањег пољопривредног газдинства у селу Козји врх близу словенског Дравограда тешко је повредио разјарени ован, а жртва је неколико сати касније умрла у болници у Марибору упркос хитној интервенцији. Портпарол цељске… »

Убиство старице код Плава: Опљачкали је и пребили, па један другог оптужили за њену смрт

Курир 11.10.2017
Више државно тужилаштво у Бијелом Пољу приводи крају истрагу бруталног разбојништва и убиства Гордане Дашић (84) у Брезовици код Плава и тешког повређивања њеног супруга Вука Дашића (82). Форензички центар у… »