Извор: РТС архива вести 11.10.2017

Каталонска криза, Мадрид узвраћа ударац

РТС 11.10.2017
Шпански премијер Маријано Рахој затражио је од каталонских власти да се изјасне да ли су прошле ноћи прогласиле независност Каталоније, што представља први корак ка активирању члана 155 шпанског Устава, према којем Мадрид… »

Вучић у Новом Пазару: Радим у интересу свих; Ердоган: Чуваћемо пријатељство

РТС 11.10.2017
Наставићемо да правимо путеве, болнице, вртиће и школе и не постоји ништа важније од тога, поручио је председник Србије Александар Вучић у Новом Пазару током заједничког обраћања са турским председником Реџепом… »

Одговор Вулина амбасадору САД

РТС 11.10.2017
Лазаревић је слободан човек, а моје је право да поштујем и његову борбу и борбу мог народа, каже министар одбране Александар Вулин у одговор на коментар амбасадора САД Кајла Скота. Амерички амбасадор поделио је на свом… »

Амбасадор Шпаније: Захвални смо Србији јер није послала писмо

РТС 11.10.2017
Шпанија је захвална Србији што није предала писмо Европској комисији поводом њеног става да се случајеви Косова и Каталоније не могу поредити, изјавио је шпански амбасадор у Београду Мигел Фуертес Суарес за данашњу… »

Председник ЕП са Аном Брнабић: ЕУ је наша заједничка домовина

РТС 11.10.2017
Ради се на томе да Србија постане једна од следећих чланица ЕУ, рекао је председник Европског парламента Антонио Тајани после разговора са премијерком Аном Брнабић. Тајани је за јануар најавио своју посету Србији као и састанак… »

Шире се пожари у Калифорнији – 21 мртав, 670 несталих

РТС 11.10.2017
До сада је у шумским пожарима који су погодили Калифорнију страдала 21 особа, 180 је повређено, а 670 се води као нестало. Уништено је више од 3.500 кућа и пословних објеката, саопштила је државна ватрогасна служба… »

ЕУ, САД и Британија: За неуспех институција одговоран је Тачи

РТС 11.10.2017
Дан након што је косовски председник жестко критиковао међународну заједницу због неисупњених обећања према Косову, ЕУ, САД и Велика Британија су указале на неуспехе институција у Приштини за које је, како кажу, одговоран… »

Укинут притвор Бранки Милић, боравиће у манастиру

РТС 11.10.2017
Веће Вишег суда у Подгорици укинуло је притвор Бранки Милић против које се води поступак за покушај тероризма у ноћи парламентарних избора, 16. октобра прошле године. "Решењем ванрасправног кривичног већа Вишег суда у… »

Уважена већина предлога синдиката просвете

РТС 11.10.2017
Министри просвете и државне управе и локалне самоуправе, Младен Шарчевић и Бранко Ружић, разговарали су са представницима пет репрезентативних синдиката запослених у образовању о Нацрту закона о запосленима у јавним… »

Најезда змија у Сарајеву

РТС 11.10.2017
Две змије пронађене су у центру Сарајева, у Основној школи "Муса Ћазим Ћатић“" и насеља Ступ, изазвале су нелагоду и страх грађана. Директор фирме "Санитација" Шефик Пашагић каже да би таквих случајева могло бити… »