Извор: СЕЕбиз архива вести 11.10.2017

Вучић и Ердоган у Новом Пазару

СЕЕбиз 11.10.2017
НОВИ ПАЗАР - Турски председник Рецеп Таииип Ердоган и председник Србије Александар Вучић данас се налазе у посети Новом Пазару. Очекује се потписивање протокала између града Новог Пазара и Општине Рашка са турском Агенцијом… »

Валл Стреет; Дов Јонес досегнуо нови рекорд

СЕЕбиз 11.10.2017
НЕВ ИОРК – На Валл Стреету су у уторак бурзовни индекси порасли, при чему је Дов Јонес досегнуо нову рекордну разину захваљујући понајвише скоку цијене дионице Вал-Марта. Дов Јонес ојачао је 0,31 посто, на рекордних 22.830… »

Београдска берза: Обвезнице подигле промет, тржиште акција стагнира

СЕЕбиз 11.10.2017
БЕОГРАД - Данас је забележен солидан промет на Београдској берзи, али пре свега услед великог трговања државним папирима. Укупан промет достигао је 205,6 милиона РСД (1,7 милиона ЕУР), док је индекс БЕЛЕКС15 благо пао на 726,9… »

Кина се приближава САД-у по износу донација и зајмова земљама у развоју

СЕЕбиз 11.10.2017
ПЕКИНГ - Кина се приближава Сједињеним Америчким Државама по износу државних донација и зајмова земљама у развоју, мада већина финансирања које Пекинг даје служи њеним сопственим економским интересима, а мало доприноси… »

ММФ снизио процјене раста црногорске економије

СЕЕбиз 11.10.2017
ПОДГОРИЦА - Међународни монетарни фонд (ММФ) снизио је у најновијим прогнозама процјену раста црногорске економије за ову годину на три одсто. ММФ је у априлским прогнозама за ову годину прогнозирао раст црногорског бруто… »

Црна Гора ратифицирала Паришки климатски споразум

СЕЕбиз 11.10.2017
ПОДГОРИЦА - Црногорски парламент у сриједу је, гласовима свих заступника, верифицирао Паришки споразум, којим ова држава потврђује обавезу заједничке борбе против негативног утицаја климатских промјена с осталим земљама… »

Нема дугорочног раста српског БДП-а без јачања грађевинарства

СЕЕбиз 11.10.2017
БЕОГРАД - Дугорочно одржив раст БДП могућ је једино уз јако грађевинарство, а у Србији је од 2012. године удео грађевинских радова пао на 40,2 одсто укупних инвестиција, рекао је економиста Иван Николић. Он је, на… »

Далић: Добар је тренутак за покретање поступка приступања еурозони

СЕЕбиз 11.10.2017
ЗАГРЕБ - Влада, заједно с Хрватском народном банком (ХНБ), процјењује да је добар тренутак за покретање поступка приступања еурозони за коју је Хрватска изврстан и природан кандидат, казала је у сриједу потпредсједница Владе и… »

ЕБРД спреман да кредитира изградњу Коридора Вц кроз РС

СЕЕбиз 11.10.2017
ЛОНДОН - Европска банка за обнову и развој спремна је да, са 70 милиона еура, кредитира изградњу прве фазе Коридора Вц кроз Републику Српску, потврђено је на преговорима у Лондону, у којима су учествовали представници ресорног… »

Њемачка знатно повисила процјену раста

СЕЕбиз 11.10.2017
БЕРЛИН - Њемачка влада у сриједу је знатно повисила процјену раста домаћег господарства у овој години, с 1,5 на 2,0 посто. Побољшана процјена за ову годину темељи се на "континуираном опоравку који је распоређен на велики… »