Извор: Слободна Европа архива вести 11.10.2017

Нови Пазар, Ердоганов завичај

Слободна Европа 11.10.2017
Другог дана посете Србији турски председник Реџеп Тајип Ердоган је у Новом Пазару, заједно са српским председником Александром Вучићем. Председник Турске је из Београда дошао хеликоптером, а на дочеку се окупило више… »

Укинут притвор Бранки Милић оптуженој за 'државни удар'

Слободна Европа 11.10.2017
Вијеће подгоричког Вишег суда укинуло је притвор Бранки Милић, оптуженој да је члан криминалне групе која је планирала државни удар у ноћи парламентарних избора 16. октобра прошле године након што је 12 дана штрајкала… »

Еруптирао вулкан Схинмоедаке у Јапану, евакуација становништва

Слободна Европа 11.10.2017
Вулкан Схинмоедаке у јужном Јапану је еруптирао први пут у посљедњих шест година, избацујући облаке пепела стотинама метара у зрак, јавља АФП. Власти су одмах издале упозорење и позвале становништво настањено у близини… »

Основано саборско повјеренство за 'Агрокор'

Слободна Европа 11.10.2017
Хрватски сабор са 113 гласова "за" основао је у сриједу истражно повјеренство за Агрокор којему је предсједник Орсат Миљенић, некадашњи СДП-ов министар правосуђа, а тајница ХДЗ-ова Марија Јелковац. Повјеренство до 30… »

ЦИНС: Кустурица у сукобу интереса

Слободна Европа 11.10.2017
Агенција за борбу против корупције у Србији утврдила је да је редатељ и предсједник скупштине Парка природе, Емир Куструрица у сукобу интереса, објавио је Центар за истраживачко новинарство Србије (ЦИНС). У тексту ЦИНС наводи… »

Хаг ће Шешељу поставити правног заступника

Слободна Европа 11.10.2017
За предстојећу расправу о жалби Тужилаштва на првостепену ослобађајућу пресуду коју му је Трибунал изрекао прошле године, Хашки суд ће Војиславу Шешељу поставити правног заступника. Како је саопћено из Хашког суда… »

Мета: Албански пасоши нису решење за грађане Косова

Слободна Европа 11.10.2017
Председник Косова Хашим Тачи данас је у Приштини од председника Албаније Иљира Мета затражио да се питање изолације грађана Косова успостављено због блокаде процеса либерализације виза реши тако да Албанија додели… »

Тајани: Србија важан партнер за ЕУ

Слободна Европа 11.10.2017
Други дан посете европској престоници, председница Владе Србије је почела у Европском паралменту где је разговарала са председником ове институције, Антонио Тајанијем. Председник Европског парламента је нагласио да је успех… »

Најтежи пожари у повијести Калифорније, за сада 17 мртвих

Слободна Европа 11.10.2017
Број настрадалих у пожарима који су захватили сјеверну Калифорнију подигао се на 17, јавили су ноћас амерички локални дужносници. Низ пожара који су у недјељу навечер избили сјеверно од Сан Франциска, најтежи је по броју… »

Турска фирма гради у Краљеву

Слободна Европа 11.10.2017
Министар привреде Србије Горан Кнежевић потписао је с председником турске текстилне компаније "Таипа Текстил Гииим" Месутом Топраком, Меморандум о разумевању. То је први корак ка инвестицији од 35 милиона евра у нову фабрику… »